Sočno, hrskavo i mirisno pile možete pripremiti bez previše kompliciranja. Bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka, a tajna okusa je u marinadi koja omekšava meso.

Sastojci za pile s limunom: 

  • 1 pile do 2 kg
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 limuna
  • ½ vezice majčine dušice
  • 1 grančica ružmarina
     

Priprema pileta s limunom: 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija i stavite rešetku na sredinu pećnice. Iscijedite dva limuna i protisnite 2 češnja češnjaka.
  2. Pomiješajte ulje, limunov sok, protisnuti češnjak, sol i papar. Piletinu posušite papirnatim kuhinjskim ručnikom pa je natrljajte pripremljenom marinadom.
  3. Pile iznutra začinite solju i paprom pa stavite dva zgnječena češnja češnjaka, cijeli limun, majčinu dušicu i ružmarin. Po potrebi batke zavežite uzicom. Premjestite piletinu u lim za pečenje
  4. Pecite oko 1 sat, ili dok koža ne postane lijepo zlatno smeđa. Umakom od limuna koji se napravio tijekom pečenja u limu prelijte pile pa ga ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 15 minuta.
  5. Izrežite meso i poslužite s umakom.

Picnic donosi okuse i mirise Dalmacije na zagrebački Strossmayerov trg Winter Mekani obrazi Sarma +1 Snow

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju