Amerikanci su ljubitelji sočnih i ljutih pilećih krilaca koje nazivaju još i Buffalo krilcima. Sočna i paprena marinada koja se dodaje krilcima, može se primijeniti i na cijelo pile prije nego što se cijelo ispeče u pećnici.

U Buffalo krilcima najčešće se koristi Frank's Red Hot umak koji jelu daje idealnu količinu ljutine bez potrebe za dodavanjem drugih začina. Može se nabaviti preko specijaliziranih trgovina za ljutu hranu na internetu. Ukoliko vam nije dostupan, zamijenite ga radije s BBQ umakom nego s drugim ljutim alternativama.

Marinirana pileća krilca Hrana i piće Ljepljiva, sočna i mirisna: Brzinska marinada za savršenu piletinu

Mlaćenica se dodaje u marinadu jer kiselina u ovom mliječnom proizvodu omekšava meso i jamči njegovu sočnost.

Sastojci za pečeno pile:

  • Pile od 2 do 3 kg
  • 900 ml mlaćenice
  • 900 ml Frank's Hot Saucea
  • BBQ umak za premazivanje pileta

Slika nije dostupna Hrana i piće Ispeci danas, jedi cijeli tjedan: Recept za pečeno pile bez hrbata koje ćete htjeti jesti svaki dan

Priprema pečenog pileta:

  1. Očistite pile i papirnatim ručnikom uklonite višak vlažnosti.
  2. Stavite pile u veliku vrećicu sa zatvaračem pa u nju ulijte mješavinu mlaćenice i Frank's Red Hot umaka. Utrljajte tekućinu u pile, dobro zatvorite vrećicu i stavite da se marinira u hladnjak 24 sata.
  3. Izvadite marinirano pile iz vrećice i stavite ga na uspravni držač za piletinu da iz njega istekne višak marinade. Papirnatim ručnikom možete ukloniti višak marinade s pileta.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  5. Pecite pile na držaču za piletinu te ga rotirajte svakih 15 minuta za 180 stupnjeva dok najdeblji dio pilećih prsa ne pokazuje 71 Celzijevih stupnjeva na kuhinjskom termometru.
  6. Premažite cijelo pile s BBQ umakom i stavite u pećnicu na još jednu minutu dok površina pileta ne dobije lijepu smeđu boju.
  7. Odmorite pile 15-ak minuta prije nego što ćete ga narezati i poslužiti. Dobar tek!

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? Meso - 2 Meso - 1 Pohana svinjetina +1 Junetina s povrćem

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju