Nadjev od vrganja, špinata i dvije vrste sira pa na kaju još hrskava kriška pršuta uvjerit će vas da pileća prsa ne moraju biti ni dosadna ni suha. Ovo jelo izgleda puno "ozbiljnije" nego što zapravo jest, pa će vam za priremu nadjeva trebati samo desetak minuta, onda ćete u narednih nekoliko napuniti i zamotati prsa, a onda možete sjesti i predahnuti jer će ostalo obaviti pećnica.

Punjena pileća prsa mogu biti i brzi ručak ili večera usred tjedna, ali i jelo koje možete ponuditi gostima. Dobro će se slagati s pireom od graška, batata i krumpira ili rižom, a ljeti ga poslužite uz kakvu finu mješanu salatu.

Sastojci za punjena pileća prsa:

  • 40 g suhih vrganja
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 ljutika, sitno nasjeckana
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 100 g mladog špinata
  • 150 g ricotte
  • 50 g čvrste mozzarelle, krupno naribane
  • 20 g parmezana, sitno naribanog
  • 4 komada pilećih prsa, bez kože
  • 4 kriške pršuta

Priprema punjenih pilećih prsa:

  1. Prelijte vrganje kipućom vodom i ostavite da se namači 15 minuta. Ocijedite i grubo narežite gljive, a tekućinu sačuvajte.
  2. Zagrijte ulje u tavi pa lagano pržite ljutiku i češnjak 3 minute. Pojačajte vatru, ubacite vrganje pa nakon nekoliko minuta dodajte špinat i kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Prebacite ih u zdjelu pa kada se ohlade, umiješajte sireve, začinite s puno papra i malo soli i ostavite sa strane.
  3. Svaki komad prsa zarežite nožem sa strane da dobijete džep i napunite ih nadjevom od sira i vrganja, pa oko svakog komada omotajte krišku pršuta.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite punjena pileća prsa 20 do 25 minuta, dok piletina ne bude pečena, pršut hrskav, a rastopljeni sir ne počne curiti.

  Praktički besplatan: Sastojak za savršene pečene krumpire uz koji vam meso i ne treba Mast na kruhu Pire Rižoto +0 Pečeni krumpir

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju