Španjolski zeleni umak mojo verde daje dodatnu dozu svježine mesu ili ribi, odličan je u kombinaciji s krumpirima, tortiljama, na pizzi ili s povrćem s roštilja. Mojo verde korijene vuče s Kanara, ali priprema se diljem Španjolske. Kako bi bio kremastiji koristiti možete i avokado koji izmiksajte s ostalim sastojcima.

Sastojci za mojo verde:

1 veliki svežanj lišća korijandra bez peteljki ili peršina
3 češnja češnjaka
60 g suncokretovih sjemenki
sok od 1/2 limete
1/2 žličice kumina
1 žličica morske soli
1/2 žličice crnog papra
170 ml maslinovog ulja

Priprema mojo verdea:

  1. Pomiješajte listove korijandra ili peršina, češnjak, sjemenke suncokreta, sok od limete, kumin, morsku sol i crni papar pa miksajte postepeno dodajući maslinovo ulje u tankom mlazu sve dok ne dobijete željenu gustoću.
  2. Postupno dodajte ulje dok vam se ne svidi konzistencija.
  3. Poslužite uz tost, pečeni krumpir, pečeno povrće ili ribu.
  4. Umak možete čuvati u steriliziranim staklenkama. Na vrh ulijte i po žlicu maslinovog ulja pa poklopite i čuvajte u hladnjaku. Umak možete i zamrznuti.

Pesto genovese: Recept za jednostavan umak za tjesteninu koji je gotov u trenu Pesto genovese Pesto genovese Pesto genovese +16 Pesto genovese

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju