Bijele, crne, s rupicama, zapečene, slane, osvježavajuće, bez pšeničnog brašna ili mlijeka, u paleti bezbrojnih recepata svatko može pronaći nešto prema svom ukusu, a za dodatnu inspiraciju zavirite i u našu galeriju. 

Oreo torta od palačinki

Povezane kremom i naslagane jedna na drugu, palačinke se lako pretvaraju u tortu dostojnu svakog druženja.

Dose bez brašna

Izbjegavate li brašno? Nema problema, potražite inspiraciju u indijskoj kuhinji pa ispecite meke i prozračne dose.

Kobasice u tijestu za palačinke

Ne okreće li vam se palačinka za palačinkom u tavi, pripremite tijesto i kobasice pa provjerite zašto Britanci obožavaju jelo neobičnog imena – žapca u rupi. Kobasice pečene u tijestu za palačinke tipičan su britanski specijalitet koji se najčešće poslužuje s umakom od luka i povrćem, ali odličan je i uz običnu salatu, umak od gljiva, šalšu…

Palačinke bez mlijeka i jaja

Ako vam ne smeta brašno, ali izbjegavate mlijeko i jaja, poslužite se veganskim receptom za koji će vam trebati zrela banana pretvorena u kašu ili pire od jabuke koji će povezati sve sastojke u jednu cjelinu...

Proteinske palačinke

Proteinske palačinke idealan su zalogaj nakon vježbanja ili kad nema "ničega u hladnjaku", a od smjese možete i ispeći muffine.

Cheesecake palačinke

Tko voli cheesecake, neće mu smetati niti prefine palačinke punjene kremom od sira. Bez jaja, želatine i kompliciranja, recept za cheesecake palačinke idealan je za lijena popodneva kad vam se spusti šećer.

Kaiserschmarren

Austrijske palačinke poznate su kao i kraljevski drobljenac jer se car Franjo Josip davio u njima. Ako muku mučite da palačinke ostanu u jednom komadu, kaiserschmarren je dušu dao.

Palačinke s tisuću rupica

Mekane i spužvaste palačinke od fino mljevenog griza u Maroku nazivaju se baghrir. Zbog dodatka kvasca u smjesi te su palačinke prepune rupica, što im daje jedinstven izgled i okus.

Zebra-palačinke

Uz malo kakaa ili instant-kave lako ćete obojiti smjesu za palačinke, a zatim je iskoristite za crtanje u tavi. Pljesak je zagarantiran!

Palačinke od tikvica i krumpira

Palačinke od tikvica omiljene su ljeti, ali ništa nas ne sprječava da ih iskušamo kao prilog zimskim jelima, poput nekog finog variva, komada mesa ili ribe.

Novi rekorder: Restoran na 120. katu koji testira vaš strah od visine +0 Heavenly Jin u Šangaju je najviši restoran na svijetu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju