Bijele, crne, s rupicama, zapečene, slane, osvježavajuće, bez pšeničnog brašna ili mlijeka, u paleti bezbrojnih recepata svatko može pronaći nešto prema svom ukusu, a za dodatnu inspiraciju zavirite i u našu galeriju. 

Oreo torta od palačinki

Povezane kremom i naslagane jedna na drugu, palačinke se lako pretvaraju u tortu dostojnu svakog druženja.

Dose bez brašna

Izbjegavate li brašno? Nema problema, potražite inspiraciju u indijskoj kuhinji pa ispecite meke i prozračne dose.

Kobasice u tijestu za palačinke

Ne okreće li vam se palačinka za palačinkom u tavi, pripremite tijesto i kobasice pa provjerite zašto Britanci obožavaju jelo neobičnog imena – žapca u rupi. Kobasice pečene u tijestu za palačinke tipičan su britanski specijalitet koji se najčešće poslužuje s umakom od luka i povrćem, ali odličan je i uz običnu salatu, umak od gljiva, šalšu…

Palačinke bez mlijeka i jaja

Ako vam ne smeta brašno, ali izbjegavate mlijeko i jaja, poslužite se veganskim receptom za koji će vam trebati zrela banana pretvorena u kašu ili pire od jabuke koji će povezati sve sastojke u jednu cjelinu...

Proteinske palačinke

Proteinske palačinke idealan su zalogaj nakon vježbanja ili kad nema "ničega u hladnjaku", a od smjese možete i ispeći muffine.

Cheesecake palačinke

Tko voli cheesecake, neće mu smetati niti prefine palačinke punjene kremom od sira. Bez jaja, želatine i kompliciranja, recept za cheesecake palačinke idealan je za lijena popodneva kad vam se spusti šećer.

Kaiserschmarren

Austrijske palačinke poznate su kao i kraljevski drobljenac jer se car Franjo Josip davio u njima. Ako muku mučite da palačinke ostanu u jednom komadu, kaiserschmarren je dušu dao.

Palačinke s tisuću rupica

Mekane i spužvaste palačinke od fino mljevenog griza u Maroku nazivaju se baghrir. Zbog dodatka kvasca u smjesi te su palačinke prepune rupica, što im daje jedinstven izgled i okus.

Zebra-palačinke

Uz malo kakaa ili instant-kave lako ćete obojiti smjesu za palačinke, a zatim je iskoristite za crtanje u tavi. Pljesak je zagarantiran!

Palačinke od tikvica i krumpira

Palačinke od tikvica omiljene su ljeti, ali ništa nas ne sprječava da ih iskušamo kao prilog zimskim jelima, poput nekog finog variva, komada mesa ili ribe.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju