Donosimo vam recept za ukusne slane palačinke koje možete jesti kao međuobrok, prilog jelima ili ih čak iskoristiti za pripremu sendviča umjesto kruha.

Sastojci:
250 ml mlaćenice
125 grama brašna
30 grama špinata
1 jaje
1 žlica šećera
1 čajna žličica praška za pecivo
¼ čajne žličice soli
biljno ulje za prženje

Slika nije dostupna Hrana i piće Lazanje od palačinki: Trik za najbrži ručak ili večeru za jednu osobu

Priprema:
1. U blendar stavite jaja, mlaćenicu, jednu žlicu biljnog ulja i špinat. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

2. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.

3. Ulijte tekućinu na bazi špinata u brašno i pomiješajte.

4. Zagrijte ulje (ili čak malo maslaca) u tavi, pa dodajte jednu do dvije žlice smjese za palačinke i oblikujte od nje krug. Pecite svaku palačinku dvije do tri minute s jedne strane, preokrenite i nastavite peći još jednu do dvije minute.

5. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu. Poslužite toplo uz kiselo vrhnje ili humus. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju