Donosimo vam recept za ukusne slane palačinke koje možete jesti kao međuobrok, prilog jelima ili ih čak iskoristiti za pripremu sendviča umjesto kruha.

Sastojci:
250 ml mlaćenice
125 grama brašna
30 grama špinata
1 jaje
1 žlica šećera
1 čajna žličica praška za pecivo
¼ čajne žličice soli
biljno ulje za prženje

Slika nije dostupna Hrana i piće Lazanje od palačinki: Trik za najbrži ručak ili večeru za jednu osobu

Priprema:
1. U blendar stavite jaja, mlaćenicu, jednu žlicu biljnog ulja i špinat. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

2. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.

3. Ulijte tekućinu na bazi špinata u brašno i pomiješajte.

4. Zagrijte ulje (ili čak malo maslaca) u tavi, pa dodajte jednu do dvije žlice smjese za palačinke i oblikujte od nje krug. Pecite svaku palačinku dvije do tri minute s jedne strane, preokrenite i nastavite peći još jednu do dvije minute.

5. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu. Poslužite toplo uz kiselo vrhnje ili humus. Dobar tek!