Baileys Irish Cream je kremasti irski liker aromatiziran vrhnjem, kakaom i viskijem. On može biti odličan dodatak slasticama za odrasle, kao što je ovaj brzopotezni kolač.
Za pripremu vam je potreban tek mikser i malo strpljenja. Iako se kolač može složiti za manje od pola sata i ne iziskuje paljenje pećnice, potrebno ga je ostaviti u hladnjaku da se stisne nekoliko sati prije posluživanja.
Sastojci za podlogu:
- 180 g smrvljenih keksa
- 6 žlica rastopljenog maslaca
- 2 žlice šećera
Sastojci za kremu:
- 400 g vrhnja za šlag
- 170 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice likera Baileys
- 2 žlice šećera
Za ukrašavanje:
- komadići čokolade
Priprema:
- Smrvljene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i šećerom. Dobivenu smjesu utisnite u pravokutni ili okrugli kalup za pečenje kolača. Stavite u hladnjak na barem pola sata da se stisne.
- Rastopite čokoladu i stavite sa strane.
- Istucite vrhnje u šlag sa šećerom.
- Postupno dodajte jednu po jednu žlicu likera u smjesu.
- U smjesu ulijte rastopljenu čokoladu i miksajte dok ne dobijte jednoličnu smjesu.
- Prebacite smjesu na podlogu i stavite u hladnjak na barem četiri sata da se stisne.
- Pospite komadićima čokolade prije posluživanja. Dobar tek!