Baileys Irish Cream je kremasti irski liker aromatiziran vrhnjem, kakaom i viskijem. On može biti odličan dodatak slasticama za odrasle, kao što je ovaj brzopotezni kolač.

Za pripremu vam je potreban tek mikser i malo strpljenja. Iako se kolač može složiti za manje od pola sata i ne iziskuje paljenje pećnice, potrebno ga je ostaviti u hladnjaku da se stisne nekoliko sati prije posluživanja.

Sastojci za podlogu:

  • 180 g smrvljenih keksa
  • 6 žlica rastopljenog maslaca
  • 2 žlice šećera

Sastojci za kremu:

  • 400 g vrhnja za šlag
  • 170 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice likera Baileys
  • 2 žlice šećera


Za ukrašavanje:

  • komadići čokolade


Priprema:

  1. Smrvljene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i šećerom. Dobivenu smjesu utisnite u pravokutni ili okrugli kalup za pečenje kolača. Stavite u hladnjak na barem pola sata da se stisne.
  2. Rastopite čokoladu i stavite sa strane.
  3. Istucite vrhnje u šlag sa šećerom.
  4. Postupno dodajte jednu po jednu žlicu likera u smjesu.
  5. U smjesu ulijte rastopljenu čokoladu i miksajte dok ne dobijte jednoličnu smjesu.
  6. Prebacite smjesu na podlogu i stavite u hladnjak na barem četiri sata da se stisne.
  7. Pospite komadićima čokolade prije posluživanja. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju