Baileys Irish Cream je kremasti irski liker aromatiziran vrhnjem, kakaom i viskijem. On može biti odličan dodatak slasticama za odrasle, kao što je ovaj brzopotezni kolač.

Za pripremu vam je potreban tek mikser i malo strpljenja. Iako se kolač može složiti za manje od pola sata i ne iziskuje paljenje pećnice, potrebno ga je ostaviti u hladnjaku da se stisne nekoliko sati prije posluživanja.

Sastojci za podlogu:
180 g smrvljenih keksa
6 žlica rastopljenog maslaca
2 žlice šećera

Ilustracija čokoladne pite sa svilenim tofuom Hrana i piće Bez pečenja: Brzi recept za prefinu čokoladnu pitu u koju ne ide niti jedno jaje

Sastojci za kremu:
400 g vrhnja za šlag
170 g čokolade za kuhanje
3 žlice likera Baileys
2 žlice šećera

Za ukrašavanje:
komadići čokolade

Priprema:
1. Smrvljene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i šećerom. Dobivenu smjesu utisnite u pravokutni ili okrugli kalup za pečenje kolača. Stavite u hladnjak na barem pola sata da se stisne.

Ilustracija proteinskih kuglica Hrana i piće Bez pečenja: Proteinske kuglice koje ćete htjeti jesti za doručak, ručak i večeru

2. Rastopite čokoladu i stavite sa strane.

3. Istucite vrhnje u šlag sa šećerom.

4. Postupno dodajte jednu po jednu žlicu likera u smjesu.

5. U smjesu ulijte rastopljenu čokoladu i miksajte dok ne dobijte jednoličnu smjesu.

6. Prebacite smjesu na podlogu i stavite u hladnjak na barem četiri sata da se stisne.

7. Posipajte s komadićima čokolade prije posluživanja. Dobar tek!

Gola torta: Recept za flafastu senzaciju od samo 3 sastojka Biskvitni desert - 1 Biskvitni desert - 3 Biskvitni desert - 4 +0 Biskvitni desert - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju