Kuharicu Nigellu Lawson proslavile su brojne televizijske emisije, kao i zbirke recepata iz kojih ideje posuđuju kuhari i kuharice po cijelome svijetu. Jedna od njezinih najdražih juha koje priprema je ona od piletine, limuna, tikvica i kurkume.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima

Zbog toga što izgleda poput malog sunca u tanjuru  Nigella je ovo jelo nazvala "sretna juha" i napomenula kako se u nekim istočnjačkim kulturama vjeruje da žuta hrana donosi smijeh i sreću. Nigella koristi žute tikvice, ali ako ih ne možete naći, poslužit će i zelene.

Umjesto basmati riže poslužit će i žuta leća, a prema želji možete smanjiti količinu limuna i dodati malo đumbira.

Sastojci za sretnu juhu:

500 g žutih tikvica
1 limun
1 l pilećeg temeljca
100 g basmati riže
1 žličica kurkume 

Priprema: 

1. Tikvice narežite na sitne kockice pa pirjajte na maslinovom ulju s naribanom koricom limuna i maslinovim uljem oko pet minuta povremeno miješajući.

2. Dodajte rižu u lonac. Odvojite dio temeljca u šalicu pa dodajte kurkumu i izmiješajte, ulijte u lonac s preostalim temeljcom i limunovim sokom.

3. Kušajte i začinite prema ukusu

4. Kuhajte 10-20 minuta pa poslužite toplo.