Ako redovito pratite uzbudljivi MasterChef onda ste se sigurno više puta pitali kako bi vaše ruke prošle u najuzbudljivijoj televizijskoj kuhinji... Nudimo vam odgovor na sva ta pitanja, ali samo ako ste spremni na izazov!

Recept koji je pred vama sigurno ne mogu pripremiti amateri, jer je potrebno poznavanje tehnika i termina, a na vama je da upotrijebite količine namirnica s kojima će ovo jelo zablistati više od onog koje je pripremila Karmen i koja je zbog grešaka na ovom receptu završila svoju MasterChef avanturu.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Hobotnica, romesco umak od pečene paprike, majoneza od rikole, čips od češnjaka, rago od boba i koromača

Sastojci:

Hobotnica
Dimljena crvena paprika
Češnjak
Tempura
Začinsko bilje
Biljno ulje
Jaja
Senf
Limeta
Rikola
Paprika
Lješnjak
Bob
Koromač
Rajčica
Sol
Papar
Voda
Led
Maslinovo ulje
Maslac

Priprema:

1. Papriku ispeći u pećnici i očistiti od kožice. Lješnjak tostirati na 160 stupnjeva i očistiti od ljuske. Izmiksati pečenu papriku, lješnjak, češnjak i maslinovo ulje. Po potrebi začiniti i dodati vode, ako je pregusto.

2. Hobotnicu narezati, češnjak i vlasac nasjeckati pa sve pomiješati. Začiniti solju, paprom i dimljenom paprikom, povezati s tempurom.

3. Napraviti smjesu od vode, leda, tempure, dimljene paprike i začinskog bilja. Krak uvaljati u tempuru pa ispržiti. Malo smjese rasporediti po ulju s prstima pa krakom hobotnice pokupiti komadiće tempure. Pržiti dok ne postane hrskavo.

4. Češnjak narezati na listiće pa ga dva puta prokuhati u vodi te osušiti na papiru. Pržiti pa začiniti.

5. Izmiksati rikolu i biljno ulje pa procijediti. Izmiksati žumanjak, senf i sok od limete pa postepeno dodavati ulje od rikole. Začiniti pa aromatizirati koricom limete.

6. Bob očistiti. Češnjak prepržiti na ulju pa dodati rajčicu i bob te vodu od hobotnice. Kuhati pa dodati koromač i začiniti. Na kraju dodati začinsko bilje i maslac.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju