Ima li išta bolje od pečenih svinjskih kotleta? Pečeni svinjski kotleti u kremastom umaku. Ovo se jelo priprema u jednoj tavi, a mogu ga napraviti i oni koji nisu veliki majstori kuhinje.

Najbolje od svega? Cijelo će jelo biti gotovo u manje od pola sata. Poslužiti ga možete s kruhom, pireom, kuhanom tjesteninom ili rižom.

Sastojci za kotlete:

  • 4 svinjskih kotleta
  • 500 ml mesnog temeljca
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 4 žlice maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica Worcestershirea
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 čajna žličica senfa Dijon
  • svježe začinsko bilje
  • sol i papar po želji

Priprema kotleta:

  1. Zagrijte ulje u tavi. Začinite kotlete sa soli i paprom pa ih pecite na tavi oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne dobiju lijepu smeđu boju. Uklonite ih s tave.
  2. U istu tavu dodajte maslac pa kad se rastopi, umiješajte brašno. Miješajte oko jedne minute.
  3. Postupno počnite dodavati mesni temeljac i vrhnje za kuhanje. Miješajte dok se ne riješite svih eventualnih grudica.
  4. Začinite umak s Worcestershireom i senfom, te sa soli i senfom po želji.Kuhajte umak dok se ne počne zgušnjavati.
  5. Tada vratite kotlete u tavu i kuhajte sve zajedno dok se meso termički ne obradi.
  6.  Posipajte sa svježim začinskim biljem po želji. Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!
U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"