Zbog svoje pjenaste teksture, sljezovi kolačići mogu biti i odličan dodatak mousseu od čokolade. Donosimo vam recept od svega tri sastojaka koji mogu napraviti i oni koji nisu vješti u pripremi tradicionalnih deserata.

Sastojci za 4 porcije:
500 ml vrhnja za šlag
225 g tamne čokolade (barem 70 posto kakaa ili više)
200 g sljezovih kolačića

Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte čokoladu, sljezove kolačiće i 250 ml vrhnja za šlag.

Rastopljeni sljezovi kolačići s čokoladom iz pećnice Hrana i piće Hrskavo izvana, mekano iznutra: Recept za fantaziju od samo 3 sastojka koja se jede na kampiranju

2. Smjesu rastopite u mikrovalnoj pećnici oko dvije minute. Ako sljezovi kolačići nisu rastopljeni nakon dvije minute, vraćajte posudu u mikrovalnu pećnicu u intervalima po 15 sekundi dok se ne rastope do kraja.

3. Pustite da se smjesa ohladi do kraja na sobnoj temperaturi.

4. Preostalo vrhnje istucite u šlag pa ručno umiješajte u ohlađeni mousse.

5. Podijelite smjesu na četiri jednakih dijelova.

6.  Čaše s moussom stavite u hladnjak na barem dva sata ili preko noći.

7. Poslužite s još sljezovih kolačića, naribane čokolade i šlaga. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju