Zbog svoje pjenaste teksture, sljezovi kolačići mogu biti i odličan dodatak mousseu od čokolade. Donosimo vam recept od svega tri sastojaka koji mogu napraviti i oni koji nisu vješti u pripremi tradicionalnih deserata.

Sastojci za 4 porcije:
500 ml vrhnja za šlag
225 g tamne čokolade (barem 70 posto kakaa ili više)
200 g sljezovih kolačića

Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte čokoladu, sljezove kolačiće i 250 ml vrhnja za šlag.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Slika nije dostupna Hrana i piće Hrskavo izvana, mekano iznutra: Recept za fantaziju od samo 3 sastojka koja se jede na kampiranju

2. Smjesu rastopite u mikrovalnoj pećnici oko dvije minute. Ako sljezovi kolačići nisu rastopljeni nakon dvije minute, vraćajte posudu u mikrovalnu pećnicu u intervalima po 15 sekundi dok se ne rastope do kraja.

3. Pustite da se smjesa ohladi do kraja na sobnoj temperaturi.

4. Preostalo vrhnje istucite u šlag pa ručno umiješajte u ohlađeni mousse.

5. Podijelite smjesu na četiri jednakih dijelova.

6.  Čaše s moussom stavite u hladnjak na barem dva sata ili preko noći.

7. Poslužite s još sljezovih kolačića, naribane čokolade i šlaga. Dobar tek!