Zbog svoje pjenaste teksture, sljezovi kolačići mogu biti i odličan dodatak mousseu od čokolade. Donosimo vam recept od svega tri sastojaka koji mogu napraviti i oni koji nisu vješti u pripremi tradicionalnih deserata.
Sastojci za 4 porcije:
500 ml vrhnja za šlag
225 g tamne čokolade (barem 70 posto kakaa ili više)
200 g sljezovih kolačića
Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte čokoladu, sljezove kolačiće i 250 ml vrhnja za šlag.
2. Smjesu rastopite u mikrovalnoj pećnici oko dvije minute. Ako sljezovi kolačići nisu rastopljeni nakon dvije minute, vraćajte posudu u mikrovalnu pećnicu u intervalima po 15 sekundi dok se ne rastope do kraja.
3. Pustite da se smjesa ohladi do kraja na sobnoj temperaturi.
4. Preostalo vrhnje istucite u šlag pa ručno umiješajte u ohlađeni mousse.
5. Podijelite smjesu na četiri jednakih dijelova.
6. Čaše s moussom stavite u hladnjak na barem dva sata ili preko noći.
7. Poslužite s još sljezovih kolačića, naribane čokolade i šlaga. Dobar tek!