Zbog svoje pjenaste teksture, sljezovi kolačići mogu biti i odličan dodatak mousseu od čokolade. Donosimo vam recept od svega tri sastojaka koji mogu napraviti i oni koji nisu vješti u pripremi tradicionalnih deserata.

Sastojci za 4 porcije:
500 ml vrhnja za šlag
225 g tamne čokolade (barem 70 posto kakaa ili više)
200 g sljezovih kolačića

Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte čokoladu, sljezove kolačiće i 250 ml vrhnja za šlag.

U trendu Vardizija - 6 Vardzija Kameni grad kraljice Tamare: Čudo isklesano u stijeni od 19 katova u kojem je živjelo 50 tisuća ljudi Playa de Gulpiyuri - 2 Najmanja na svijetu Čudo prirode: Predivna pješčana plaža na 100 metara od mora Prvi gutljaj nakon napornog dana mali je trenutak koji nas usrećuje Pokrovitelj Heineken® Mali trenuci koji znače najviše: Zašto volimo prvi gutljaj nakon dugog dana

Slika nije dostupna Hrana i piće Hrskavo izvana, mekano iznutra: Recept za fantaziju od samo 3 sastojka koja se jede na kampiranju

2. Smjesu rastopite u mikrovalnoj pećnici oko dvije minute. Ako sljezovi kolačići nisu rastopljeni nakon dvije minute, vraćajte posudu u mikrovalnu pećnicu u intervalima po 15 sekundi dok se ne rastope do kraja.

3. Pustite da se smjesa ohladi do kraja na sobnoj temperaturi.

4. Preostalo vrhnje istucite u šlag pa ručno umiješajte u ohlađeni mousse.

5. Podijelite smjesu na četiri jednakih dijelova.

6.  Čaše s moussom stavite u hladnjak na barem dva sata ili preko noći.

7. Poslužite s još sljezovih kolačića, naribane čokolade i šlaga. Dobar tek!