Sljezovi kolačići (eng. marshmallow) s čokoladom i graham krekerima je tradicionalna američka poslastica koja se obično jede na kampiranju, a u kojoj uživaju svi bez obzira na godine.

Mekani sljezovi kolačići se nabodu na štap, a potom ispeku (i rastope) na otvorenoj vatri. Rastopljeni kolačići potom se stave između dva komadića graham krekera s kockicom čokolade, te se tako dobije jednostavna, ali prefina slastica koja je hrskava izvana, a sočna i mekana iznutra.

Glow bar - 3 Hrana i piće U Glow baru se od sada mogu probati kokteli s vrućom čokoladom i sljezovim kolačićima

Da biste uživali u ovom receptu ne morate otići u prirodu niti zapaliti logorsku vatru. Sve je moguće napraviti i u vlastitom domu u jednoj vatrostalnoj posudi u pećnici.

Sastojci:
250 grama sljezovih kolačića
180 grama čokolade po želji
graham krekeri

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2. U okrugloj i plitkoj posudi koju možete staviti u pećnicu – poput tave od lijevanog željeza rastopite čokoladu na štednjaku uz miješanje. Za to će vam biti potrebno par minuta.

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez pečenja: Prefini čokoladni kolači od samo 3 sastojka

3. Preko rastopljene čokolade rasporedite sljezove kolačiće u jednom sloju.

4. Stavite posudu u zagrijanu pećnicu na dvije do tri minute dok sljezovi kolačići ne dobiju zlatno-smeđu boju te se počnu topiti.

5. Izvadite tavu iz pećnice, pa krekerima zagrabite po slasnom umaku. Pazite samo na prste – smjesa je vruća. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju