S dolaskom toplijih mjeseci uživamo u osvježavajućim desertima za koje nije potrebna termička obrada. Donosimo vam recept za cheesecake od limuna koji se nameće kao idealno rješenje u takvim trenucima.

Ovaj cheesecake ima bogatu teksturu mousse kreme, ne peče se u pećnici i vrlo se lako slaže – u čaši. Za izradu vam je potreban tek mikser, nekoliko sastojaka i malo volje.

Da bi mousse imao osvježavajući okus limuna, u njega stavite limunovu kremu poznatu i kao curd od limuna. Riječ je o voćnoj kremi koja se priprema od jaja, maslaca, šećera i limuna. Srećom, već gotov proizvod može se kupiti u specijaliziranim internetskim trgovinama i tako skratiti cijeli postupak.

Ako želite da cheesecake mousse ima jarku boju limuna u kremu možete dodati i malo žute jestive boje za kolače.

Cheesecake od limete Hrana i piće Cheesecake s limetom: Recept za osvježavajuću tortu od sira koju morate probati

Sastojci za cheesecake mousse od limuna:

Sastojci za podlogu:

  • 75 g čajnih keksa
  • 4 žlice rastopljenog maslaca
  • 3 žlice šećera

Sastojci za mousse:

  • 420 ml vrhnja za šlag
  • 360 g sirnog namaza
  • 280 g curda od limuna
  • 110 g šećera u prahu
  • 20 g mljevene želatine
  • 3 žlice svježe iscijeđenog limunova soka
  • 3 žlice vode

Cheesecake s kokosom Hrana i piće Cheesecake s kokosom: Recept za prefini kolač koji nestaje u trenu s tanjura

Priprema cheesecake mousse od limuna:

  1. Zdrobite kekse u prah, pomiješajte s rastopljenim maslacem i šećerom. Dobivenu smjesu podijelite na više dijelova te utisnite na dno čaše.
  2. U malu zdjelicu ulijte limunov sok i tri žlice vode te želatinu u prahu. Promiješajte i pustite da se sastojci sljubljuju pet do 10 minuta.
  3. U mikseru istucite vrhnje u šlag s polovicom šećera u prahu.
  4. U drugoj zdjeli izmiksajte sirni namaz s preostalim šećerom i curdom od limuna.
  5. U mikrovalnu pećnicu stavite smjesu na bazi želatine. Zagrijte smjesu oko 20 sekundi, izvadite i promiješajte dok se želatina ne rastopi. Pustite da se ohladi par minuta.
  6. Tako pripremljenu smjesu na bazi želatine stavite u kremu od sirnog namaza.
  7. Vrhnje za šlag ručno umiješajte u gotovu kremu od sira te podijelite na pripremljene čaše s utisnutom podlogom od keksa. Stavite u hladnjak na barem tri sata da se krema stisne.
  8. Poslužite sa šlagom, mljevenim keksima i/ili voćem po želji. Dobar tek!

Ime sve govori: "Savršeni" francuski desert od samo nekoliko sastojaka Parfe - 5 Parfe - 4 Parfe - 3 +3 Parfe - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju