Volimo cheesecake na 1001 način, a s čekanjem dolaska toplijeg vremena maštamo o prozračnoj verziji s kokosom. Donosimo vam vrlo jednostavan recept za cheesecake s kokosom koji sadrži samo sedam sastojaka...

Sastojci za cheesecake s kokosom

Za podlogu:

  • 200 grama čajnih keksića po želji
  • 70 grama rastopljenog maslaca

Za nadjev:

  • 450 grama sirnog namaza
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 170 grama zaslađenog kokosovog čipsa ili kokosovog brašna
  • 150 grama šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Priprema cheesecakea s kokosom:

  1. Usitnite kekse u fini prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu u dno okruglog lima za torte i stavite u hladnjak da se stisne.
     
  2. Mikserom istucite vrhnje u šlag.
     
  3. U zasebnoj zdjeli mikserom pomiješajte sirni namaz, šećer i ekstrakt vanilije.
     
  4. Ručno umiješajte šlag u sirnu smjesu, a na kraju dodajte i oko polovice kokosovog čipsa. Ako nemate pri ruci kokosov čips poslužiti se možete i kokosovim brašnom.
     
  5. Prebacite sirnu smjesu na podlogu i stavite smjesu u hladnjak na barem četiri sata prije posluživanja.
  6. Pospite ostatak kokosovog čipsa / brašna preko vrha kolača. Uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju