Limeta i sir sjajna su kombinacija. Ne čudi stoga što je ovo azijsko voće daje odlični okus i aromu za pripremu sjajnog cheesecakea.

Dobar cheesecake od limete, pak, lijepo uravnotežuje slatkoću i kiselost. Krema je lagana i osvježavajuća, a podloga hrskava i sočna.

Za pripremu ove torte od sira ne treba vam puno slastičarskog znanja, tek dobar blender i mikser.

Riječ je o receptu za pečenu tortu od sira za koju treba nešto više vremena od „sirovih“ varijanti, ali čiji okus vrijedi svake utrošene minute.

Slika nije dostupna Hrana i piće "Cheesecake" bez trunke sira: Recept za finu tortu punu proteina koja se ne peče

Sastojci za cheesecake od limete:

  • 180 g usitnjenih čajnih keksa
  • 5 žlice maslaca
  • 3 žlice šećera u prahu

Sastojci za nadjev:

  • 450 g sirnog namaza
  • 135 g šećera
  • 60 ml soka limete
  • 3 velika jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 čajna žličica korice limete

Sastojci za kremu:

  • 180 g vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • ½ čajne žličice korice limete
  • ½ čajne žličice ekstrakta vanilije

Slika nije dostupna Hrana i piće Limoncello cheesecake: Brzi recept za finu tortu od sira koja se ne peče

Priprema cheesecake od limete:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. U blenderu ili sjeckalici povrća usitnite kekse u fini prah, pomiješajte ih sa šećerom i rastopljenim maslacem. Trebali biste dobiti smjesu nalik na mokri pijesak.
  3. Ravnomjerno utisnite smjesu u dno namašćenog kalupa za torte i pecite oko 10 minuta dok se ne stisne i ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Izvadite kalup iz pećnice i odložite sa strane.
  4. Napravite nadjev: u mikseru pomiješajte sirni namaz i šećer u glatku smjesu. Dodajte kiselo vrhnje, sok limete i limetinu koricu i miksajte oko jedne minute.
  5. Postupno dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok se svi sastojci ne sljube.
  6. Prebacite kremu na pečenu podlogu i stavite u pećnicu na oko 30 do 35 minuta, odnosno dok rubovi ne postanu tvrdi i pečeni, a sredina ostane još malo mekana.
  7. Pustite da se torta ohladi do kraja, a onda je stavite u hladnjak na oko dva sata.
  8. U mikseru istucite vrhnje u šlag sa šećerom u prahu, dodajte kiselo vrhnje, koricu limete i ekstrakt vanilije. Dobivenu kremu premažite preko ohlađenog ispečenog cheesecake i smjesta poslužite.
  9. Ukrasite kriškama limete po želji. Dobar tek!

Njemačka krtica: Recept za genijalnu tortu od čokolade, banana i šlaga +0 Torta krtica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju