Pronašli smo recept za brzu tjesteninu s brokulom koji će nam dobro doći usred tjedna. Zdrav kuhani obrok gotov za samo 15 minuta - može li bolje od toga?

Trebat će vam tek pet minuta da pripremite sve potrebne sastojke. Brokulu ćete skuhati zajedno s tjesteninom, a onda sve samo preliti umakom koji ste zamutili - u "teglici". Sir naribajte kako bi se lijepo otopio... i to je sve. Dobar tek!

Tjestenina s brokulom - sastojci:

  • 2 glavice brokule, samo cvjetići
  • 120 g sira (gaude, parmezana ili mozzarelle), naribanog

Za umak

  • 2 čajne žličice naribane korice limuna
  • 2 žlice soka od limuna
  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 35 g parmezana, naribanog na sitno, plus za posluživanje
  • 2 češnja češnjaka, protisnutog
  • 1 čajna žličica mediteranskih začina, sušenih ili svježih
  • 1/2 čajne žličice pahuljica ljute crvene paprike
  • 1 čajna žličica šećera
  • 3/4 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice papra

Tjestenina s brokulom - priprema:

  1. Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Dok se tjestenina kuha, nasjeckajte brokulu na cvjetiće, kocen bacite.
  3. Ubacite brokulu da se kuha s tjesteninom zadnje dvije minute.
  4. Sastojke za umak pomiješajte u staklenci s poklopcem.
  5. Odvojite šalicu vode u kojoj su se kuhale tjestenina i brokula.
  6. Ocijedite tjesteninu s brokulom.
  7. Pola šalice vode od kuhanja dodajte u staklenku sa sastojcima za umak. Zatvorite i dobro protresite.
  8. Prelijte tjesteninu i brokulu umakom i pospite naribanim sirom. Promiješajte i po potrebi dodajte još vode od kuhanja, soli i papra.
  9. Poslužite odmah s još parmezana po želji.

Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat? Marinirane tikvice na roštilju Svinjski kotlet s umakom na bazi meda Pečeni svinjski file s povrćem +6 Junetina u umaku od maslaca i češnjaka