Pronašli smo recept za brzu tjesteninu s brokulom koji će nam dobro doći usred tjedna. Zdrav kuhani obrok gotov za samo 15 minuta - može li bolje od toga?
Trebat će vam tek pet minuta da pripremite sve potrebne sastojke. Brokulu ćete skuhati zajedno s tjesteninom, a onda sve samo preliti umakom koji ste zamutili - u "teglici". Sir naribajte kako bi se lijepo otopio... i to je sve. Dobar tek!
Tjestenina s brokulom - sastojci:
- 2 glavice brokule, samo cvjetići
- 120 g sira (gaude, parmezana ili mozzarelle), naribanog
Za umak
- 2 čajne žličice naribane korice limuna
- 2 žlice soka od limuna
- 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 35 g parmezana, naribanog na sitno, plus za posluživanje
- 2 češnja češnjaka, protisnutog
- 1 čajna žličica mediteranskih začina, sušenih ili svježih
- 1/2 čajne žličice pahuljica ljute crvene paprike
- 1 čajna žličica šećera
- 3/4 čajne žličice soli
- 1/2 čajne žličice papra
Tjestenina s brokulom - priprema:
- Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Dok se tjestenina kuha, nasjeckajte brokulu na cvjetiće, kocen bacite.
- Ubacite brokulu da se kuha s tjesteninom zadnje dvije minute.
- Sastojke za umak pomiješajte u staklenci s poklopcem.
- Odvojite šalicu vode u kojoj su se kuhale tjestenina i brokula.
- Ocijedite tjesteninu s brokulom.
- Pola šalice vode od kuhanja dodajte u staklenku sa sastojcima za umak. Zatvorite i dobro protresite.
- Prelijte tjesteninu i brokulu umakom i pospite naribanim sirom. Promiješajte i po potrebi dodajte još vode od kuhanja, soli i papra.
- Poslužite odmah s još parmezana po želji.
Sočno i puno okusa: Koliko dugo treba marinirati meso za najbolji rezultat?