Jeste li ikada probali blondie? Riječ je o svjetlijoj verziji američkog kolača brownies koji se tradicionalno pripremaju od brašna, jaja, šećera i maslaca. Blondie kocke krasi mekana tekstura, neodoljiva sočnost i slatkoća.

Ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla, možete pripremiti i nešto zdraviju verziju blondie kocki s neočekivanim sastojkom punim proteina – kuhanim slanutkom. Ne brinite, kad ispečete kolač zaboravit ćete da se u njemu nalazi mahunarka – tako je dobar.

Osim proteina, slanutak sadrži i dosta prehrambenih vlkana, željeza, folata i drugih važnih nutrijenata.

Brownies koji se tope u ustima - 7 Hrana i piće Brownie koji se topi u ustima: Jednostavan recept za čokoladne kocke kojima je teško odoljeti

Sastojci za blondie kocke od slanutka:

  • 360 g kuhanog slanutka
  • 125 g maslaca od indijskih oraščića
  • 150 g kokosovog šećera
  • 85 g javorovog sirupa
  • 40 g nasjeckanih oraha
  • 20 g zobenih pahuljica
  • 2 žlice cimeta u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • ½ čajne žličice praška za pecivo
  • ¼ čajne žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli

Priprema blondie kocki od slanutka:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. U sjeckalicu povrća stavite kuhani slanutak, maslac od indijskih oraščića, kokosov šećer, javorov sirup, zobene pahuljice, cimet u prahu, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli. Pulsirajte dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
  3. Prebacite smjesu u namašćeni lim za pečenje kolača.
  4. U smjesu utisnite nasjeckane orahe.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju