Bavarska juha s krumpirom i kobasicama dovoljno je zasitna da može poslužiti i kao glavno jelo. Prema želji je možete obogatiti i povrćem prema želji, poput poriluka i listova špinata, dodati joj graha ili kuhanog ječma. Ne zaboravite i pokoji prstohvat mljevene crvene paprike, kao i pokoju žlicu vrhnja.
Sastojci za bavarsku juhu:
- 170 g svježih kobasica
- 800 ml povrtnog temeljca
- 1 kg krumpira
- 2 crvene paprike
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 2 srednja luka
- 2 češnja češnjaka
- sol i mljeveni papar
- 4 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Ogulite i narežite krumpir na kocke, a jedan krumpir ostavite za kasnije. Nasjeckajte luk i češnjak. Očistite i nasjeckajte paprike, a četvrtinu paprike ostavite za kasnije.
- U velikom loncu zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i pirjajte luk i češnjak 2-3 minute. Dodajte paprike i pirjajte još minutu. U lonac dodajte krumpir i dobro promiješajte. Umiješajte povrtni temeljac i mljevenu papriku pa poklopite i ostavite da se krčka 15 minuta.
- Narežite kobasice i povrće koje ste ostavili po strani. Kobasice popržite na 2 žlice maslinovog ulja pa ih izvadite i u lonac. Dodajte preostalo povrće te oko 100 ml temeljca. Kuhajte oko 15 minuta.
- Izmiksajte juhu štapnim mikserom pa posolite i popaprite te ubacite povrće kuhano u malo temeljca, kiselo vrhnje i kobasice.