Ukusan ručak ili večeru možete pripremiti od samo tri sastojka. Dokazuje to i ovaj recept za ukusnu roladu od pilećih prsa.
Da biste mesu podarili dovoljno okusa, poslužite se malim trikom – nadjenite ga već kupljenim umakom. Na raspolaganju su vam različite vrste umaka, a mi vam predlažemo kupovni pesto alla genovese koji ima vrlo intenzivan okus, a temelji se na mirisnom bosiljku.
Meso sljubite i s nešto sira po želji – upotrijebiti možete sve od blage mozzarelle do robusnog cheddara.
Sastojci za roladu od piletine:
- 4 pileća prsa bez kosti i kože
- 220 g pesta od bosiljka
- 4 deblje kriške sira
Priprema rolade od piletine:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Otkoštena pileća prsta istucite batom za meso kako biste ih izravnali.
- Dodajte četvrtinu pesta na sredinu mesa, preko umaka položite krišku sira, pa sve zajedno zamotajte u roladu. Čačkalicom zatvorite krajeve piletine.
- Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Tako pripremljene rolade stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
- Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta dok piletina ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju i termički se ne obradi do kraja.
- Je li meso pečeno do kraja, možete provjeriti i kuhinjskim termometrom. Znat ćete da je meso pečeno kad unutrašnjost mesa na najdebljem dijelu ne dosegne 73 Celzijeva stupnja.
- Pileću roladu narežite na kriške debljine oko dva centimetara i poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!