Ukusan ručak ili večeru možete pripremiti od samo tri sastojka. Dokazuje to i ovaj recept za ukusnu roladu od pilećih prsa.

Da biste mesu podarili dovoljno okusa, poslužite se malim trikom – nadjenite ga već kupljenim umakom. Na raspolaganju su vam različite vrste umaka, a mi vam predlažemo kupovni pesto alla genovese koji ima vrlo intenzivan okus, a temelji se na mirisnom bosiljku.

Meso sljubite i s nešto sira po želji – upotrijebiti možete sve od blage mozzarelle do robusnog cheddara.

Sastojci za roladu od piletine:

  • 4 pileća prsa bez kosti i kože
  • 220 g pesta od bosiljka
  • 4 deblje kriške sira

Priprema rolade od piletine:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Otkoštena pileća prsta istucite batom za meso kako biste ih izravnali.
  3. Dodajte četvrtinu pesta na sredinu mesa, preko umaka položite krišku sira, pa sve zajedno zamotajte u roladu. Čačkalicom zatvorite krajeve piletine.
  4. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  5. Tako pripremljene rolade stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  6. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta dok piletina ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju i termički se ne obradi do kraja.
  7. Je li meso pečeno do kraja, možete provjeriti i kuhinjskim termometrom. Znat ćete da je meso pečeno kad unutrašnjost mesa na najdebljem dijelu ne dosegne 73 Celzijeva stupnja.
  8. Pileću roladu narežite na kriške debljine oko dva centimetara i poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju