• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #hrvatskih ruku djelo

Recept Davida Skoke za jednostavnu španjolsku tortilju s domaćim povrćem

Jednostavni recepti s vrhunskim sezonskim namirnicama glavna je premisa kuhinje chefa Davida Skoke, ali i svih nas pogotovo kada je ljeto u pitanju. Na kraju ovog iznimno toplog ljeta donosimo jednostavan recept za španjolsku tortilju zbog kojeg nećete propustiti iskoristiti svo sezonsko povrće koje vam se nudi.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 31.08.2021 10:24 komentari
viber Created with Sketch.
Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 19
Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 19 (Foto:Nova Studio)

Galerija Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 1 17 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 21 17 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 17 17 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 3 17

U trendu Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata Wroclaw - 1 Za svačiji džep "Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka... Rižoto od ljute kobasice i graška Izbacite s jelovnika Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine

''Nakon ribe na svom tanjuru najviše volim povrće, a za svoje recepte biram samo najbolje.'', rekao je chef David Skoko koji je za početak posjetio polja onog kojeg skoro svatko voli, pogotovo ako dolazi iz ličkog kraja. A kada se to polje krumpira nalazi na području našeg najpoznatijeg nacionalnog parka, izlet je to koji se ne propušta.

Stigli smo tamo u kišovito proljeće koje ide prema ljetu, onda kada je lički krumpir u fazi sadnje da vidimo kako nastaje taj najcjenjeniji hrvatski krumpir.

Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 11 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 11 (Foto: Nova Studio)

''Nalazite se na polju ličkog krumpira na području NP Plitvička jezera, na 700m nadmorske visine, na kojem se proizvodi lički krumpir koji ima u sebi od 22 do 24% suhe tvari'', ispričala nam je naša domaćica Sanja Lonjić direktorica poljoprivredne tvrtke Vrankić j.d.o.o., a David istaknuo kako su u njegovom restoranu dugo imali problema s krumpirom i jedini ''top proizvod'' bio je onaj lički, baš zbog te suhe tvari.

''Mi dajemo trud od sebe, a priroda dio od sebe. U cijeloj toj prirodi, ljepoti, je naš lički krumpir našao kutak za sebe'', objasnila nam je Sanja od kud tolika kvaliteta proizvoda odnosno ''savršen krumpir sa savršenog mjesta'' zaključio je David Skoko.

Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 6 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 6 (Foto: Nova Studio)

''Drago nam je da to možemo ponuditi na tržištu našim ljudima i to u Lidlu'', rekla nam je Sanja koja uz ovakav položaj polja i čistu prirodu koja ga okružuje nema problema s ispunjavanjem strogih zahtjeva Lidla i sustava Global GAP s kojim se proizvod prati od sadnje do stola i bez kojeg se ne bi mogao ni naći u ''tržnici'' ove trgovine.

Ispričala nam je Sanja i anegdotu u kojoj ju je jedna gospođa, koja je njihov krumpir kupila u obližnjem Lidlu, uspjela pronaći i nazvala kako bi joj rekla da je nakon dugo vremena osjetila miris i okus krumpira.

''Ne mogu vam opisati koje je to čovjeku zadovoljstvo i sreća da su ljudi prepoznali pravi proizvod što nam dodatno daje vjetar u leđa za bolji rad'', dodala je Sanja Lonjić, a mi smo jedva dočekali njegovu sezonu kako bi i mi uživali u okusu i mirisu krumpira iz djetinjstva.

Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 17 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 17 (Foto: Nova Studio)

Za Skokinu španjolsku tortilju potrebno nam je i sezonsko povrće za koje smo potegnuli čak do Slavonije kako bi provjerili od kud dolazi sva ta slasna dobra koja možemo pronaći u Lidlovoj tržnici.

U Cerni pored Vinkovaca svoja polja ima Mirko Bošković koji sa svojom užom i širom obitelji uzgaja desetak kultura, od mladog graška do kukuruza šećerca.

Zatekli smo ga kod njegove ''prve ljubavi'' odnosno paprike, prve kulture koju je počeo uzgajati, a danas njezina polja u zatvorenoj i otvorenoj proizvodnji iznose skoro dva hektara.

Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 18 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 18 (Foto: Nova Studio)

Sada već iskusnog poljoprivrednika Mirka Boškovića već ste upoznali kada nam je objašnjavao kako bez greške izabrati najslađu lubenicu u trgovini, a ovoga puta pokazao nam je sve što ima od sezonskog povrća.
Trenutno na svom OPG-u od povrća bere paprike, batat i kukuruz šećerac.

''Sve to ide u Lidl po sustavu certifikacije Global GAP što znači da se proizvod prati od polja do stola. Svo povrće obrađeno mikrobiološkim preparatima. Ova je paprika sigurno sigurna i nema nimalo ni pesticida ni teških metala, kompletna mikrobiologija odrađena je kako treba biti u sustavu Global GAP-a'', izjavio je Mirko Bošković i odveo nas je u polje kukuruza šećerca kojemu još treba koji tjedan da zasja u punom sjaju, a već sad smo kušajući koje zrno mogli osjetiti da će biti vrhunski.

Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 20 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 20 (Foto: Nova Studio)

''Očekivao sam visoke kukuruze, no ne idu nam ni preko glave.'', iznenadio se David Skoko, a naš domaćin upoznao nas je sa dvije sorte kukuruza šećerca, Noa i Gia. Rastu od metar i pol do dva, ali iznimno su slatki i izgledom besprijekorni, rekao nam je Mirko dok je provjeravao je li svako zrno savršeno i u liniji.

David Skoko jedva je čekao od svog tog svježeg povrća složiti fantastično jednostavno jelo – Tortilla de patatas. U ovu omiljenu španjolsku užinu, svojevrsnu verziju omleta s krumpirom i lukom uklopio je paprike, batat i kukuruz šećerac te time napravio idealan ljetni ručak ili užinu za djecu.

Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 12 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 12 (Foto: Nova Studio)

RECEPT- ŠPANJOLSKA TORTILJA OD KRUMPIRA I POVRĆA

Sastojci:
2 srednja krumpira
1 batat
1 crvena paprika
1 paprika babura
1 klip kukuruza šećerca
1 veća glavica luka
6 jaja
Maslinovo ulje
Sol i papar

Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 13 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 13 (Foto: Nova Studio)

Priprema:

1. Zagrijte desetak žlica maslinovog ulja (ili prst maslinovog ulja) na dubljoj teflonskoj tavi.

2. Narežite krumpir na tanke ploškice i stavite ih u zagrijano ulje. Lički krumpir treba samo dobro oprati, nije ga potrebno guliti. Ostavite tako na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta prije nego što dodate luk.

3. Narežite luk na tanke ploškice, pa zatim isto tako i batat.

4. Poslažite na krumpir luk, a na luk batat, a zatim narežite jednu crvenu papriku i jednu papriku baburu na male kockice.

Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 15 Jednostavna španjolska tortilja Davida Skoke - 15 (Foto: Nova Studio)

5. Dodajte papriku na batat, na nju kukuruz šećerac pa umutite 6 jaja.

6. Prelijte jaja preko povrća, posolite i popaprite te pustite nekoliko minuta da se stisnu i zabijele pa ju okrenite pomoću poklopca ili velikog tanjura i zapecite još kratko na drugoj strani.

7. Poslužite toplo ili hladno narezano poput kakve pite, na trokute. Dobar tek!

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #hrvatskih ruku djelo
  • #david skoko
  • #Španjolska tortilja
  • #Mirko Bošković
  • #Sanja Lonjić
  • #Lički krumpir
  • #batat
  • #kukuruz šećerac
  • #paprika
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Piletina i šampinjoni u finom umaku od vina: Recept s kojim ćete razmaziti i sebe i svoje goste
Za 20 minuta
Piletina i šampinjoni u finom umaku od vina: Recept s kojim ćete razmaziti i sebe i svoje goste
Kako keksi od zobenih pahuljica recept koji se kuha
Hrskavi i fini
Keksi koji se ne peku, nego kuhaju na štednjaku! Recept je jako jednostavan, a okus – fantastičan
Putnička klasa: Sardinija - otok od tristo čuda
Putopisno predavanje
Putnička klasa: Besplatno uživajte u Sardiniji - otoku od tristo čuda
Pire od krumpira s vrhnjem i parmezanom recept
Savršenstvo bez mane
Recept za pire od krumpira kao iz najboljih restorana – toliko je fin da ga možete jesti i bez pečenog mesa
Najraskošnije dosad: Sve što trebate znati o ovogodišnjem Fuliranju u Zagrebu
Brojimo sitno...
Najraskošnije dosad: Sve što trebate znati o ovogodišnjem Fuliranju u Zagrebu
Simboli Zagreba od betona i čelika: Vjesnik, Mirkova cigara, Mamutica...
Upisani u povijest
Simboli Zagreba od betona i čelika: Vjesnik, Mirkova cigara, Mamutica...
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
NP Lovćen
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Andrej Plenković u državnom posjetu Italiji: Sastao se s Meloni
SUSRET U RIMU
Plenković se sastao s Meloni: Dočekala ga je riječima koje nije očekivao
Svjedočanstva iz hangara smrti u Borovo commerceu: Torture, ubojstva i majke koje i danas čekaju istinu
obilježavanje stradanja
Jeziva svjedočanstva! Preživio je dva strijeljanja u Borovu: "Onaj koji me htio ubiti poslije je radio kao policajac"
Maloljetnici na razgovoru u krim policiji
šokantna vatrena stihija
Maloljetnici u policiji! Policija raspetljava detalje požara u Vjesniku: "Ne vjeruju da se dogodio tehnički kvar, nego..."
show
Franka Batelić podijelila preslatki trenutak između kćerkice i Vedrana Ćorluke
''Kad je on tu...'''
Ćorlukina Franka podijelila preslatki trenutak tate Vedrana i njihove mezimice
Tko je suprug Meri Goldašić Jure od kojeg se rastaje?
samozatajni jure
Tko je suprug Meri Goldašić, od kojeg se razvodi?
Josip Radeljak Dikan pohvalio se putovanjem svoje kćeri Lane Radeljak
''nije propustila...''
Dikan se pohvalio potezom svoje kćeri koji ga je oduševio: ''Ponosan sam na moje suho zlato''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
Piše psihologinja
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Nezgodno
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Tražio Amerikance da izgovore hrvatske riječi, rezultati nasmijali cijelu regiju
Kako su se snašli?
Tražio Amerikance da izgovore hrvatske riječi, rezultati nasmijali cijelu regiju
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
Što to točno znači?
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
Znanstvenici došli do nevjerojatnog otkrića kako tumori sprječavaju imunološki sustav da ih uništi
Ključ za buduće terapije
Znanstvenici došli do nevjerojatnog otkrića kako tumori sprječavaju imunološki sustav da ih uništi
sport
Tužna vijest potresla hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Ogroman gubitak za gimnastiku
Tužna vijest pogodila hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Marko Arnautović: "18. studeni sada mora postati državni praznik za sve"
Ima poruku za političare
Marko Arnautović: "18. studeni mora postati državni praznik za sve"
Igli Tare: "Luka Modrić ima atipičan karakter, kad vidite u svlačionici kako..."
Oduševljen je Hrvatom
Sportski direktor Milana: "Luka Modrić ima netipičan karakter, kad vidite u svlačionici kako..."
tv
MasterChef: Izgleda da su svi bili iznenađeni Markovim odličnim tanjurom - čak i on sam!
DOBAR SPOJ
Izgleda da su svi bili iznenađeni Markovim odličnim tanjurom - čak i on sam!
Kumovi: Dogodila se sreća u nesreći – moraju djelovati brzo
KUMOVI
Kumovi: Dogodila se sreća u nesreći – moraju djelovati brzo
MasterChef: Povuci-potegni između Renate i chefa Stjepana: "Radite toliko banalne greške!"
DRUGAČIJA TEHNIKA
Povuci-potegni između Renate i chefa Stjepana: "Radite toliko banalne greške!"
putovanja
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Lejla Filipović u cipelama koje podižu cijelu kombinaciju bez previše napora.
OMILJENI MODEL
Lejla Filipović: Cipele koje bez previše napora podižu svaku kombinaciju, boja je vrh
Recept za brze fritule
TAKO JEDNOSTAVNO
Imamo najlakši recept za brze fritule, gotove su za tren i savršene
sve
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Tužna vijest potresla hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Ogroman gubitak za gimnastiku
Tužna vijest pogodila hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Njoki od batata
Jednostavno

Maštat ćete o njima svaki dan: Domaći slasni i prozračni njoki od batata u umaku od maslaca i kadulje

Pečeni batat daje njokima divnu slatkastu aromu i svilenkastu teksturu, dok ih bogati maslac s kaduljom i češnjakom pretvara u jelo koje ćete poželjeti pripremati nekoliko puta tjedno. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close