Želite li pilećim prsima dodati dozu sočnosti, napunite ih finim nadjevom. Kombinacija topivog sira poput mozzarelle, bosiljka i maslaca s rajčicama sjajna je ideja.

Maslac s rajčicama sjajna je baza za brojna jela – možete ga namazati na kruh, dodati tjestenini i sljubiti s različitim vrstama mesa.

Maslac s rajčicama možete napraviti od svega pet sastojaka. Cherry rajčice se prvo kratko ispeku u pećnici, a potom izmiksaju u blenderu zajedno sa solju, paprom, maslacem i timijanom sve dok ne dobijete fini namaz.

Punjena pileća prsa - sastojci:

Za maslac s rajčicama:

  • 500 g cherry rajčica
  • 230 g maslaca
  • 1 žlica svježeg timijana
  • sol i papar po želji

Za piletinu:

  • 700 g pilećih prsa
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 120 g mozzarelle
  • 100 g šampinjona
  • 100 g maslaca s rajčicom
  • 65 ml punomasnog mlijeka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica sušenog bosiljka
  • 1 čajna žličica sušenog peršina
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji
  • svježi listići bosiljka

Punjena pileća prsa - priprema:

  1. Napravite maslac od rajčice: u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva stavite cherry rajčice. Pecite ih 10-ak minuta dok ne popucaju. Izblendajte ih u finu pastu. Začinite sa solju, paprom i timijanom. Izmiksajte umak od rajčica s maslacem dok ne dobijete jednolični namaz.
  2. Nožem zarežite sredinu pilećih prsa kako biste napravili džep za punjenje mesa. Začinite piletinu izvana i iznutra sa solju i paprom. U džep od piletine dodajte malo maslaca s rajčicom, komad mozzarelle i par listića bosiljka. Čačkalicom zatvorite džep na mesu da nadjev e iscuri tijekom termičke obrade piletine. Površinu piletine premažite sa sušenim peršinom i bosiljkom.
  3. U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepecite pileća prsa oko tri minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Izvadite meso iz tave i stavite ga sa strane.
  4. Na preostaloj masnoći ispirjajte nasjeckane gljive dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Kratko prepirjajte i nasjeckani češnjak pa potom sve zajedno podlijte s pilećim temeljcem i mlijekom. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta.
  5. Uronite pileća prsa u ovu tekućinu, poklopite tavu poklopcem od lijevanog željeza i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok se meso termički ne obradi do kraja, a umak ne zgusne.
  6. Poslužite pečenu piletinu s pripadajućim umakom i prilogom po želji. Dobar tek!

Piletina i mlinci na malo drugačiji način: Jelo po recepturi chefa Marija Mihelja koje jedva čekamo isprobati Piletina i mlinci na malo drugačiji način: Božićno jelo po recepturi chefa Marija Mihelja koje jedva čekamo isprobati ovih blagdana Piletina i mlinci na malo drugačiji način: Božićno jelo po recepturi chefa Marija Mihelja koje jedva čekamo isprobati ovih blagdana Piletina i mlinci na malo drugačiji način: Božićno jelo po recepturi chefa Marija Mihelja koje jedva čekamo isprobati ovih blagdana +2 Piletina i mlinci na malo drugačiji način: Božićno jelo po recepturi chefa Marija Mihelja koje jedva čekamo isprobati ovih blagdana