Galerija Restoran Tač 0

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave?

S dvije nove Michelinove zvjezdice koje su otišle Boškincu u Novalju i LD Terrace na Korčulu, Hrvatska sada ima sedam „gurmanskih Oscara“, no jedan od odličnih pokazatelja gdje se dobro jede po prijateljskim cijenama je i Bib Gourmand, koji se dodjeljuje restoranima od 1997. godine.

Kako bi restoran mogao dobiti to Michelinovo priznanje preduvjet je da jelovnik kojeg čine predjelo, glavno jelo i desert ne košta više od 250 kuna, odnosno 280 kuna u skupljim gradovima kao što je Pariz. Ime priznanja proizlazi iz imena Michelinovog prepoznatljive maskote i simbola tvrtke, Bibenduma, odnosno Biba.

10 hrvatskih restorana s Michelinovom oznakom Bib Gourmand

1. Agava (Zagreb)
2. Tač (Zagreb)
3. Vuglec Breg (Krapina)
4. Batelina (Banjole)
5. Konoba Vinko (Konjevrate)
6. Konoba Fetivi (Split)
7. Konoba Škoj (Šolta)
8. Konoba Mate (Korčula)
9. Zlatne Gorice (Varaždin Breg)
10. Dunav (Ilok)

Ajvar Hrana i piće Jedini recept koji će vam trebati: Najkremastiji domaći ajvar na način Vesne Miletić