Osluškujući sezonu i želje gostiju, Noel - prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom pripremio je novi jelovnik po pristupačnijim cijenama.
"Mekano mliječno pecivo sa sjemenkama uz maslac, tartlet od graška s tartarom od bukovača, zagorski štrukli, patka u Negroni umaku s ciklom, ragu od biserke i slatka četvorka u desertnom slijedu tek su dio favorita koje su chef i suvlasnik Mario Mandarić te njegov tim pretvorili u novi jelovnik kojeg sada i službeno predstavljaju.
Kroz osam slijedova pod imenom Selection Menu svi zainteresirani moći će probati najveće uspješnice kuhinje i to po pristupačnijoj cijeni - po 125€ po osobi“, kažu u Noelu.
Uz jelovnik će biti aktualne tri pratnje pića – jedna vinska u kojoj glavnu ulogu nose hrvatska vina, sommelierska s posebnom kombinacijom vina te čajna.
"Ovisno o dostupnosti namirnica i sezoni neki će se sljedovi mijenjati, ali i dalje u skladu s klasicima koji su osvojili goste. Na ovaj bi način Noel mogao postati restoran koji nije rezerviran samo za posebne prigode već pravo mjesto istraživanja i uživanja", dodaju.
Uz novitet kojem se vesele, kuhinji u Noel stigle su i sjajne vijesti s 50 Best Discovery platforme.
"Upravo je ova zagrebačka gastro lokacija jedna od 50 najboljih u 2025. godini odnosno dio liste koja ljubiteljima gastronomije otkriva najbolje restorane, barove i hotele. Izrađena sa strašću, kreativnošću i umjetničkim pristupom, jela u Noelu pričaju posebnu priču, a novi Selection jelovnik stigao je kao najbolji pripovjedač“, kažu u restoranu.
Vrata usred turopoljske šume koja nose zagonetnu poruku: Kad se srušio prolaz, rodio se strašni svjetski rat