Na adresi Verdijeva 7a u Rijeci, u neposrednoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca - nalazi se bar koji nosi ime jednog od najpoznatijih hrvatskih skladatelja koji je rođen u Rijeci.

"Kod Zajca" godinama slovi kao jedno od najpopularnijih mjesta za jutarnju kavu – posebice vikendom, s obzirom na to da se nalazi tik uz glavnu riječku tržnicu, ili pak čašu dobrog vina u večernjem terminu. Odnedavno je ponuda proširena i na jela idealna za doručak i brunch te večernje zalogaje.

Jadruhi - 4 Hrana i piće Posveta Istri i domaćoj hrani: Konoba u kojoj siti i veseli možete - i prespavati

Uz mirisnu i aromatičnu kavu ujutro će sjajno odgovarati topli i hrskavi kroasan. Odabrati možete i slasni tost, club sendvič te nekoliko vrsta omleta.

Na raspolaganju je i čaša svježe cijeđenog soka od naranče i limuna, ali i kreativne verzije s jabukom, ananasom i špinatom, zatim zelenim eliksirom keljem, celerom i jabukom i energetskom bombicom od naranče, đumbira i mrkve.

Vlasnici su pažljivo osluškivali želje svojih gostiju pa je u ponudu uvedeno i desetak bistro jela poput srdelica u tempuri, paniranih kozica, friganih lignji, fish&chipsa, brusketa s inćunima, carpacccia i tartara od tune.

Konoba Argola - 12 Hrana i piće Konoba Argola obitelji Kaštelančić svojim gostima pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo, koje se pamti za čitav život!

Ljubitelji mesnih okusa odlučit će se za beef tartar, pileće prutiće u sezamu, salatu od piletine ili pileći pate. Dakako, nova ponuda ovih jela poslužuje se i tijekom ručka, što "Kod Zajca" čini dobrim izborom i za kratki predah od posla.

Kakva se jela mogu naći u ponudi "Kod Zajca", provjerite u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju