Super sastojci, priprema da ne može biti jednostavnija i pravi domaći ručak ili večera za manje od dvadeset minuta. Savršen recept onda kada vam dosadi piletina na naglo, ali i obična tjestenina s rajčicom, a eto, baš sve to imate u hladnjaku. Malo sira, prstohvat začina i nekoliko minuta magije u pećnici sve je što vam treba. Miriši kao novo najdraže jelo i velikima i malima.

Možete ga pripremiti i na zdraviji način tako da tjesteninu zamijenite špagetima od tikvica, popularnim zoodles (zucchini + noodles). Priprema je skoro jednaka, samo ćete imati lonac manje za pranje jer zoodles možete dodati izravno u umak. Kuhajte ih kratko da ostanu al dente.

Sastojci za piletinu u umaku od rajčice i sira:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g filea pilećih prsa
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica suhe majčine dušice
  • 300 ml passate od rajčice
  • 350 g tjestenine ili špageta od tikvica
  • 100 g mozzarelle (polutvrde, ne u tekućini), naribane
  • 75 g parmezana, naribanog
  • 75 g krušnih mrvica
  • listovi bosiljka za posluživanje

Priprema piletine u umaku od rajčice i sira:

  1. Zgrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Skuhajte tjesteninu.
  3. U vatrostalnoj posudi pecite piletinu dok ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
  4. Dodajte začinsko bilje i passatu od rajčice te dobro začinite solju i paprom. Ako ste se odlučili za zardaviju varijantu, sada dodajte špagete od tikvica i kuhajte kratko dok malo ne omekšaju.
  5. Dodajte ocijeđenu tjesteninu i promiješajte.
  6. Pomiješajte naribane sireve i krušne mrvice i pospite po tjestenini i umaku.
  7. Pecite oko 5 minuta u pećnici dok se sirevi ne otope i ne dobiju boju.
  8. Prije posluživanja pospite svježim listićima bosiljka.

Talijanski recept za savršeni umak za tjesteninu koji je gotov za manje od 5 minuta Pesto genovese - 6 Pesto genovese - 7 Pesto genovese - 5 +3 Pesto genovese - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju