Super sastojci, priprema da ne može biti jednostavnija i pravi domaći ručak ili večera za manje od dvadeset minuta. Savršen recept onda kada vam dosadi piletina na naglo, ali i obična tjestenina s rajčicom, a eto, baš sve to imate u hladnjaku. Malo sira, prstohvat začina i nekoliko minuta magije u pećnici sve je što vam treba. Miriši kao novo najdraže jelo i velikima i malima.
Možete ga pripremiti i na zdraviji način tako da tjesteninu zamijenite špagetima od tikvica, popularnim zoodles (zucchini + noodles). Priprema je skoro jednaka, samo ćete imati lonac manje za pranje jer zoodles možete dodati izravno u umak. Kuhajte ih kratko da ostanu al dente.
Sastojci za piletinu u umaku od rajčice i sira:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 g filea pilećih prsa
- 1 žličica sušenog origana
- 1 žličica suhe majčine dušice
- 300 ml passate od rajčice
- 350 g tjestenine ili špageta od tikvica
- 100 g mozzarelle (polutvrde, ne u tekućini), naribane
- 75 g parmezana, naribanog
- 75 g krušnih mrvica
- listovi bosiljka za posluživanje
Priprema piletine u umaku od rajčice i sira:
- Zgrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Skuhajte tjesteninu.
- U vatrostalnoj posudi pecite piletinu dok ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
- Dodajte začinsko bilje i passatu od rajčice te dobro začinite solju i paprom. Ako ste se odlučili za zardaviju varijantu, sada dodajte špagete od tikvica i kuhajte kratko dok malo ne omekšaju.
- Dodajte ocijeđenu tjesteninu i promiješajte.
- Pomiješajte naribane sireve i krušne mrvice i pospite po tjestenini i umaku.
- Pecite oko 5 minuta u pećnici dok se sirevi ne otope i ne dobiju boju.
- Prije posluživanja pospite svježim listićima bosiljka.
Talijanski recept za savršeni umak za tjesteninu koji je gotov za manje od 5 minuta +3