Piletina je savršena namirnica za kombiniranje s kremastim umakom, koji će biti još slasniji uz malu pomoć namirnica kao što su bijela miso pasta i rižino vino, a hrskavost prženi listići svježe kadulje. Umak poslužite uz njoke, rižu i salatu prema želji.
Sastojci:
- 450 g otkoštenih pilećih zabataka
- 250 g šampinjona
- 250 ml pilećeg temeljca
- 90 g maslaca
- 60 ml rižina vina
- 30 g brašna
- 10 listova svježe kadulje
- 3-4 češnja češnjaka
- 2 žlice bijele miso paste
- 1 čajna žličica čili pahuljica
- ½ manjeg luka
- sol i papar po želji
- biljno ulje po želji
- parmezan za posluživanje
Priprema:
- Otkoštene pileće zabatke posolite i popaprite te uvaljate u brašno sa svih strana.
- U dubokoj tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu prepržite listove kadulje dok ne potamne i postanu hrskavu. Stavite ih sa strane.
- U istoj tavi prepržite pileće zabatke. Pecite ih otprilike pet minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite ih sa strane.
- U istoj tavi rastopite pola maslaca. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute. Zatim dodajte gljive narezane na listiće i pijajte oko osam minuta.
- Dodajte miso pastu i sve dobro promiješajte.
- Podlijte s rižinim vinom.
- Podlijte s pilećim temeljcem i sve dobro promiješajte.
- Dodajte pileće zabatke u tavu pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 15 do 20 minuta odnosno dok sve nije termički obrađeno do kraja.
- Pred kraj kuhanja dodajte ostatak maslaca i naribani parmezan. Začinite s čili pahuljicama i prženom kaduljom. Dobar tek!