Piletina je savršena namirnica za kombiniranje s kremastim umakom, koji će biti još slasniji uz malu pomoć namirnica kao što su bijela miso pasta i rižino vino, a hrskavost prženi listići svježe kadulje. Umak poslužite uz njoke, rižu i salatu prema želji. 

Sastojci:

  • 450 g otkoštenih pilećih zabataka
  • 250 g šampinjona
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 90 g maslaca
  • 60 ml rižina vina
  • 30 g brašna
  • 10 listova svježe kadulje
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 žlice bijele miso paste
  • 1 čajna žličica čili pahuljica
  • ½ manjeg luka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji
  • parmezan za posluživanje

Priprema:

  1. Otkoštene pileće zabatke posolite i popaprite te uvaljate u brašno sa svih strana.
  2. U dubokoj tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu prepržite listove kadulje dok ne potamne i postanu hrskavu. Stavite ih sa strane.
  3. U istoj tavi prepržite pileće zabatke. Pecite ih otprilike pet minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite ih sa strane.
  4. U istoj tavi rastopite pola maslaca. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute. Zatim dodajte gljive narezane na listiće i pijajte oko osam minuta. 
  5. Dodajte miso pastu i sve dobro promiješajte.
  6. Podlijte s rižinim vinom.
  7. Podlijte s pilećim temeljcem i sve dobro promiješajte.
  8. Dodajte pileće zabatke u tavu pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 15 do 20 minuta odnosno dok sve nije termički obrađeno do kraja.
  9. Pred kraj kuhanja dodajte ostatak maslaca i naribani parmezan. Začinite s čili pahuljicama i prženom kaduljom. Dobar tek!

5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta Pileći ražnjići hit su svakoga ljeta i sezone roštiljanja +1 Pohana piletina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju