• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #san rocco

Oaza čistog hedonizma: Ekskluzivno gastroiskustvo u malom istarskom mjestu privlači i goste iz Amerike

Čarobno imanje obitelji Fernetich, koje se smjestilo u malenom mjestu Brtonigla, ekskluzivan je kompleks u kojem turisti iz cijelog svijeta zaista mogu doživjeti izvornu i autentičnu Istru svim osjetilima.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 25.04.2023 11:53 komentari
viber Created with Sketch.
Tagliatelle s kremom od špinata, šparogama te pršutom i lardom
Tagliatelle s kremom od špinata, šparogama te pršutom i lardom (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Voditelj gourmet restorana San Rocco Teo Fernetich 11 San Rocco 11 San Rocco 11 San Rocco 11

U trendu Kviz općeg znanja - 12 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu Piletina au poivre Ma, divota! Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata Intercity Notte za Siciliju - 3 Pedesetak eura Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom

 Jedinstveni kompleks San Rocco u malenom istarskom mjestu Brtonigla uspješno posluje već 20 godina. Tullio i Rita Fernetich u vremenu kad se lokalno stanovništvo bavilo isključivo poljoprivredom i kad Brtonigla još nije bila turistički brend na obiteljskom su imanju otvorili hotel i restoran. Ta je odluka kasnije definirala život njihovoj djeci, kćeri Luani te sinovima Teu i Roccu, koji su nastavili graditi obiteljski biznis i, pridonoseći svatko na svoj način, u San Rocco utkali ono najbolje od sebe, zbog čega ga s razlogom možemo nazvati oazom čistog hedonizma.

Dobar glas čuje se sve do – Amerike

Za marljivu ekipu koja stoji iza imena San Rocco, kompleksa u kojem u gastrospecijalitetima i dobrom vinu možete uživati u hladu masline ili pored bazena na njihovu raskošnom imanju, doista vrijedi ona ''dobar glas daleko se čuje''.

San Rocco San Rocco (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Osim domaćih gostiju, koje već smatraju prijateljima jer im redovito stižu svake godine u isto vrijeme, pohvaliti se mogu i dobrim brojkama kad su stranci u pitanju jer im osim gostiju iz Italije, Austrije, Njemačke i Slovenije stižu i Amerikanci. ''To su gosti koji uglavnom stižu u jeku turističke sezone i koji traže nešto takvo, neko drugačije iskustvo i turizam vezan za visoku gastronomiju'', s ponosom govori Teo, koji zadovoljnog gosta smatra jednom od najvećih pohvala u svojem poslu.

Gastropriča satkana od tartufa i šparoga

''Kad smo pokrenuli priču sa San Roccom, ideja nam je bila sve to postaviti na malo veći nivo, ozbiljno se baviti gastronomijom i vinima. Tata mi je sommelier, ja sam sommelier, to je već gotovo postala obiteljska tradicija'', rekao je Teo Fernetich, koji je kao voditelj gourmet restorana zadužen za gastronomsko iskustvo gostiju.

Iako smo na prvu pomislili kako je kreiranje menija posao u kojem su njegova riječ i odluka ključne, Teo, koji obiteljsko zajedništvo smatra glavnim adutom njihova uspješnog poslovanja, vrlo nas je brzo razuvjerio: ''To je jedan poprilično kompleksan i dugotrajan proces. U sastavljanju menija sudjeluju svi, cijela obitelj zajedno s Florianom kao glavnom cheficom. Fokusirani smo na sezonsku ponudu, a kompletan nam se tanjur nikad ne dogodi iz prve.''

Kako bi gostima što uspješnije okusima prenijeli ono najbolje od Istre, na meniju se nalazi boškarin, kojeg s ponosom zovu simbolom svojeg kraja, kaže Teo. U ponudi uz svježu ribu, školjke te raznu punjenu tjesteninu imaju i tartufe, šparoge, domaći pršut, kao i maslinovo ulje koje sami proizvode.

Svako im se jelo sastoji od nekoliko komponenti koje spajaju tradiciju s modernom kuhinjom.

Tagliatelle s kremom od špinata, šparogama te pršutom i lardom Tagliatelle s kremom od špinata, šparogama te pršutom i lardom (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Krema od špinata kao baza s lakoćom se sljubila s tagliatellama i šparogama, a uz dodatak domaćeg pršuta koji se kratko pržio kako bismo dobili savršenu hrskavost te lardo, masni dio pršuta, koji je pojačao okus i dojam jela – savršeno izbalansirano jelo od pažljivo kombiniranih namirnica topilo se u ustima.


Crni tartuf kao prava poslastica, gurmanski suvenir i istinski dijamant istarskog podneblja u trenu je postao zvijezda drugog tanjura. U kombinaciji s kremom od celera, čipsom od komorača te poširanim jajetom ispunio bi gastrofantazije i najistančanijeg nepca.

Poširano jaje na kremi od celera uz crni tartuf i čips od komorača Poširano jaje na kremi od celera uz crni tartuf i čips od komorača (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Kako bi svojim gostima ponudili raznovrsne specijalitete i svježe namirnice čak i kad im neke od njih nisu dostupne, oslanjaju se na Metro. Uz velik asortiman i brzu dostavu ističu kako je fleksibilnost Metroa jedna od odlika u koju se sa sigurnošću mogu pouzdati: ''Zna se što je Metro u svijetu i što predstavlja, svi najbitniji restorani svijeta imaju određeni nivo suradnje s njim, tako da to za nas znači sigurnost.''

San Rocco San Rocco (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Zadnja namirnica koja im je bila potrebna bio je medvjeđi luk: ''Nismo ga mogli nabaviti u tom trenutku u tolikoj količini, obratili smo se Metrou, koji je vrlo brzo reagirao i to je ta ljepota međusobne suradnje'', ističe Teo i dodaje da su tom prilikom gostima poslužili srdelu kuhanu na pari uz dodatak domaće majoneze od medvjeđeg luka i maslinova ulja.

Kulinarska virtuoznost u malom prstu

Danas kao glavna chefica kuhinje gourmet restorana San Rocco Floriana Ružić čisti je dokaz da je spoj talenta, predanog rada i posvećenosti poslu ključ uspjeha koji otvara sva vrata i bezbroj mogućnosti. U Brtoniglu je prije 12 godina stigla kako bi odradila praksu u frizerskom salonu jer je po struci frizerka. ''Na prijedlog kćeri vlasnice u restoran sam došla raditi kao konobarica. Nakon toga pekla sam pizze i s vremenom sve više upoznavala našu kuhinju. U gourmet restoranu San Rocco sad sam već četvrtu godinu'', kaže Floriana.


Pod njezinom kulinarskom palicom gourmet restoran San Rocco zaslužio je prestižnu Michelinovu preporuku, na koju su posebno ponosni. ''Puno nam znači, kao što puno znači svim osobama koje se bave tim poslom. To je najbitniji i najpoznatiji vodič, međunarodni gastronomski vodič i jedna lijepa potvrda da radimo pravu stvar'', rekao je Teo Fernetich.

Voditelj gourmet restorana Teo Fernetich i chefica Floriana Ružić Voditelj gourmet restorana Teo Fernetich i chefica Floriana Ružić (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Luksuzan odmak od stvarnosti koji vrijedi doživjeti

U budućnosti namjeravaju, kako oboje kažu, i dalje nastaviti rasti, evoluirati, pratiti trendove u gastronomiji i biti još bolji.

''Mi smo ovdje kao obitelj. Stalno se šalimo kako ću ovdje doživjeti i penziju, stvarno smo se nevjerojatno spojili i svi sa zadovoljstvom dolazimo na posao. Mali smo i svi smo jedno i vjerujem da će to dugoročno biti tako'', govori nam Floriana te ističe kako ih takav stav u budućnosti sve zajedno može odvesti k još većem uspjehu, za koji i dalje žele složno zajedno raditi.

Upravo zbog šarma koji nas je osvojio na prvu, atraktivne lokacije, ali i okusa i mirisa koji su samo pojačali dojam koji je na nas ostavila Istra iako nas je putem pratila kiša, Brtonigla i San Rocco malene su oaze u kojma se hedonizam osjeća u svakoj pori, zbog čega to mjesto stavljamo i na našu Punkufer preporuku.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom METRO po najvišim profesionalnim standardima.

  • #san rocco
  • #metro 2023.
  • #istra
  • #gourmet restoran
  • #Teo Fernetich
  • #brtonigla
  • #michelin
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Punkuferova izložba u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju je otvorena: Pogledajte radove hrvatskih umjetnica koji mijenjaju svijet nabolje
#neOKOLIŠaj
Punkuferova izložba u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju je otvorena: Pogledajte radove hrvatskih umjetnica koji mijenjaju svijet nabolje
"Puževa kućica" na impozantnoj stijeni: Srednjovjekovna utvrda s - Kulom slanine
U Transilvaniji
"Puževa kućica" na impozantnoj stijeni: Srednjovjekovna utvrda s - Kulom slanine
Samoodrživo planinarsko sklonište CRA-Carlo Ratti Associati
Samoodrživi bivak
Planinarsko sklonište koje se savršeno uklapa u Alpe, a koje svakog dana može "samo proizvesti" nekoliko litara pitke vode
Trajekt koji plovi između Europe i Azije: Čarolija Istanbula s Bospora
Javni prijevoz
Trajekt koji plovi između Europe i Azije: Otkrijte čaroliju Istanbula s Bospora
Šator Mavericks Blue Ice tvrtke Heimplanet
Stvoren za ekspedicije
Najbolji šator na svijetu? Nije jeftin, ali može izdržati vjetrove i do 180 kilometara na sat
Recept za fino varivo koje smo izbjegavali u 80-ima
Povratak u prošlost
Recept za fino varivo koje smo izbjegavali u 80-ima
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Na teži način...
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Pedesetak eura
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Tražio je puknutu cijev, a otkrio čuda ispod zemlje: Neopisivi talijanski grad kojem se tepa da je najljepši na Čizmi
Bombon
Firenca juga u kojoj su tražili puknutu cijev, a otkrili čuda ispod zemlje: Talijanski grad kojem se tepa da je najljepši u Čizmi

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nove loše vijesti za vozače: Godišnja cestarina mogla bi poskupjeti do 60 posto
"Nenormalno su otišli gore"
Novi troškovni udar na vozače, prvi put u deset godina: Ovo će poskupjeti čak 60 posto!
Osječka policija isključila BMW iz prometa zbog tehničke neispravnosti
OZBILJNI NEDOSTACI
FOTO Policija na obilaznici zaustavila vozača BMW-a: Pogledajte zašto su mu oduzeli tablice
Od sutra vrijede nova pravila: tko sve može dobiti vaučer za struju i plin
IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA
Od subote vrijede nova pravila: Tko sve može i kako dobiti vaučer za struju i plin
show
Počela je prodaja ulaznica za drugi koncert Jakova Jozinovića u Sava Centru u Beogradu
potražnja je ogromna!
Dvorana u Beogradu premala je za našeg Slavonca? Više od 14 tisuća ljudi čeka svoju ulaznicu
Iva Majoli čestitala rođendan kćeri Miji uz zajedničku fotografiju
ne kriju sreću
Veliko slavlje prekrasne kćeri Ive Majoli! Ponosna mama otkrila razlog uz zajedničku fotku
Marta Radić i Junior Fernandes se rastali
okrenula je novi list
Lijepa Hrvatica potvrdila razvod od nekad najplaćenijeg dinamovca
zdravlje
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Podvarak od kiselog kupusa zapečen u rerni koji jača imunitet
Po preporuci nutricionistice
Podvarak od kiselog kupusa zapečen u rerni koji jača imunitet
zabava
Pronašao ogromnu zvijer sakrivenu na dnu Amazone i snimio njezinu pravu veličinu!
Wow!
Pronašao ogromnu zvijer sakrivenu na dnu Amazone i snimio njezinu pravu veličinu!
Znanstvenici došli do uznemirujućeg otkrića na najdubljoj točki oceana! Pogledajte što su pronašli
Zanimljivo
Znanstvenici došli do uznemirujućeg otkrića na najdubljoj točki oceana! Pogledajte što su pronašli
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
tech
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
Iskoristili nanotehnologiju
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
Kraj beskonačnim bolnim zahvatima? Osmišljena nova, vrlo temeljita metoda vađenja bubrežnih kamenaca
Jedan potez, svi fragmenti
Kraj beskonačnim bolnim zahvatima? Osmišljena nova, vrlo temeljita metoda vađenja bubrežnih kamenaca
Fizičari srušili popularnu teoriju da je svemir - samo simulacija
Nije sve samo u algoritmu
Fizičari srušili popularnu teoriju da je svemir - samo simulacija
sport
VIDEO Pogledajte šokantan rasplet: Ovo je potez zbog kojeg je Deliji oduzeta već proslavljena pobjeda
NEVIĐENA SITUACIJA
VIDEO Pogledajte šokantan rasplet: Ovo je potez zbog kojeg je Deliji oduzeta već proslavljena pobjeda
Ante Delija iznenadio svojom prvom objavom nakon borbe
PORAZ BOLI, ALI...
Ante Delija iznenadio svojom prvom objavom nakon borbe
Deliji oduzeta već proslavljena pobjeda prekidom! U nastavku meča završio nokautiran!
NEVJEROJATNO
Deliji oduzeta već proslavljena pobjeda prekidom! U nastavku meča završio nokautiran!
tv
U dobru i zlu: Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U DOBRU I ZLU
Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
MasterChef: ANKETA: Žiri nimalo nije zadovoljan! Kome biste vi dali žeton - plavima ili crvenima?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Žiri nimalo nije zadovoljan! Kome biste vi dali žeton - plavima ili crvenima?
Kumovi: Iskustvo, energija i talent ponovno pred kamerama - glumačka legenda koja ne poznaje mirovinu
KUMOVI
Iskustvo, energija i talent ponovno pred kamerama - glumačka legenda koja ne poznaje mirovinu
putovanja
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Pedesetak eura
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
novac
Otvara se najveći muzej na svijetu, vrijedan više od tri milijarde dolara
Ostavlja bez daha
Otvara se najveći muzej na svijetu, vrijedan više od tri milijarde dolara
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
Ima vremena
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Regionalne akvizicije
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
lifestyle
Aishwarya Rai, najljepša misica svih vremena
NAJBOLJA OD NAJBOLJIH
Kažu da je ova nezaboravna Indijka najljepša misica svih vremena
15 tužnih filmova
EMOCIJE NA NAJJAČE
Vrijedni svake suze: 15 filmova zbog kojih ćete isplakati dušu
Košulje i bluze za jesenske kombinacije
IDU NA SVE
15 košulja i bluza za slaganje elegantnih jesenskih kombinacija, pronašli smo baš sjajne modele
sve
VIDEO Pogledajte šokantan rasplet: Ovo je potez zbog kojeg je Deliji oduzeta već proslavljena pobjeda
NEVIĐENA SITUACIJA
VIDEO Pogledajte šokantan rasplet: Ovo je potez zbog kojeg je Deliji oduzeta već proslavljena pobjeda
Ante Delija iznenadio svojom prvom objavom nakon borbe
PORAZ BOLI, ALI...
Ante Delija iznenadio svojom prvom objavom nakon borbe
Deliji oduzeta već proslavljena pobjeda prekidom! U nastavku meča završio nokautiran!
NEVJEROJATNO
Deliji oduzeta već proslavljena pobjeda prekidom! U nastavku meča završio nokautiran!
Bruno Vokal
Potvrđeno je

Bruno Vokal se vraća u Noel: Velika vijest za zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom

"Veselim se svakoj osobi, gostu, prijatelju te s nestrpljivošću mogu reći da kreće uzbudljivo poglavlje", zaključuje novi "stari" chef. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Putovanja

    Istarski restorani uvršteni u najpoznatije svjetske vodiče!

  • Villa Nai 3.3, Dugi otok - 2 Aktualno
    Ključ savršenog odmora

    "Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu

  • Bruno Vokal Aktualno
    Potvrđeno je

    Bruno Vokal se vraća u Noel: Velika vijest za zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close