Franko’s pizza & bar često je na popisu najboljih pizzerija,  a prošle su godine dospjeli i na prestižnu listu 50 najboljih u Europi. Velik je to uspjeh za zagrebačku pizzeriju koja je svoja vrata otvorila 2019. godine u Branimirovoj, a u međuvremenu se s Jarunske tržnice može naručiti i dostava iz „Franko's to go“.

Mixed Emotions i Pi5tachio B chefa Berislava Fabijanića dvije su nove pizze koje vrijedi probati. Favorit je pizza s pistacijom, mozzarellom fior di latte, crvenom polusušenenom rajčicom, bresaolom i Grana Padano čipsa. U samom imenu ove pizze stoji broj sastojaka koji ju čine dosta jednostavnom, ali opet kompleksnom u svom okusu. Red kremaste mozzarelle, mirisne pistacije, s poštenim komadima mesa koji su bili savršeno sočni, a na kraju je taj hrskavi čips sve zaokružio.

Mixed Emotions prepoznatljiva je po boji koju duguje kremi od batata koja lijepo dolazi do izražaja u kombinaciji sa žutim rajčicama,  kremastom burratom te dry aged junetinom. Bra Duro DOP – naširoko poznat i hvaljen sir je tu u funkciji začina, a cijeli je dojam zaokružen perlama od aceta balsamica. 

Za one koje izbjegavaju meso, ali i mliječne proizvode, u Franko'su nude vegetarijanske i veganske pizze. Pesto od bosiljka i veganski sir koji ovdje nude kao opciju potvrđuje da u Franko'su misle na sve svoje goste.

Uz pizze možete popiti i nova piva, a riječ je o stilu Kellerbier najčešće vezanom za franačku oblast Njemačke. To je nefiltrirano, nepasterizirano pivo jako začinjeno aromatičnim vrstama hmelja, a Franko's nudi Dunkles Hallerndorf Hausbrauerbier pivovare Rittmayer i Aktien Zwick'l Kellerbier pivovare Bayreuth. 

Moderna IPA pivovare Maisel and friends, pjenušac Tomac ili kokteli također se nađu u čašama Franko'sa. 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju