Cimet, vanilija i rogač u kombinaciji s mekom glazurom vraćaju u djetinjstvo kad je cijela kuća mirisala na blagdanske kolače, a nestrpljivi prsti skupljali posljednje ostatke čokolade iz posude.

Osobit štih kolaču daje upravo nepravedno zanemareni rogač, a sočnost pruža naribana jabuka. Za mekoću glazure zaslužan je glukozni sirup koji se može kupiti u trgovinama zdrave hrane.

Sastojci za kolač od jabuka:

3 velika jaja
150 g šećera (100 g)
1 dl mlijeka
1 dl ulja
130 g brašna
100 g mljevenog rogača
1 vanilin šećer
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
1 žličica cimeta
3 velike jabuke

Glazura:

50 g tamne čokolade
50 g slatkog vrhnja za šlag
10 g maslaca
25 g sirupa glukoze

Priprema: 

1. Umutite jaja sa šećerom pa dodajte prosijano brašno, cimet, kakao, prašak za pecivo i rogač. Dodajte mlijeko i ulje pa izmiksajte.

2. Naribajte u smjesu jabuke pa promiješajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.

3. Pecite oko 25 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva pa provjerite čačkalicom – ako je suha, kolač je gotov.

4. Za glazuru u zagrijano slatko vrhnje dodajte nasjeckanu čokoladu, sirup glukoze i maslac pa dobro izmiješajte i premažite kolač.

Samo 2 sastojka: Proteinski "kruh" gotov za 10 minuta Palenta +0 Palenta

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju