Ježić-kocke, ježeve kocke ili čokoladni jež naziv je za prefini kolač od čokolade, keksa, kokosa i oraha za koji će vam trebati 15 minuta posla i ponešto strpljenja da se sastojci povežu u hladnjaku.

U slučaju da nemate mikrovalnu pećnicu, čokoladu možete otopiti i na pari. Pa krenimo…

Sastojci za čokoladnog ježa:

  • 100 g maslaca
  • 395 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 150 g tamne čokolade
  • 250 g keksa
  • 50 g usitnjenog kokosa
  • 65 g grubo nasjeckanih oraha
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 290 g tamne čokolade
  • 2 žlice biljnog ili kokosova ulja

Priprema čokoladnog ježa:

  1. Kalup veličine 18 cm x 28 cm namastite i obložite papirom za pečenje pa ostavite sa strane.
  2. Stavite maslac, zaslađeno kondenzirano mlijeko i otopljenu tamnu čokoladu u zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu. Zagrijte na 3-4 minute miješajući svakih 30 sekundi. Dodajte mljevene kekse, kokos, mljevene orahe i kakao pa dobro promiješajte
  3. Ravnomjerno rasporedite smjesu u pripremljeni lim.
  4. Otopite tamnu čokoladu i biljno ulje (ili kokosovo ulje) u mikrovalnoj pećnici 3-4 minute, miješajući svakih 30 sekundi, ili dok se ne otopi.
  5. Prelijte otopljenu čokoladu preko smjese sa keksima i orasima pa ostavite u hladnjaku najmanje tri sata.
  6. Narežite na kriške i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana. Kolač izvadite najmanje 20 minuta prije rezanja iz hladnjaka kako bi se lakše rezao.

Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: 7 predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Njoki sa sirom i paprom Štrudla s višnjama Svinjski kotlet s umakom na bazi meda +1 Pileći paprikaš

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju