Jela od milijun dolara popularna su u Sjedinjenim Američkim Državama. Ne paničarite – ne treba vam toliko novca da ih napravite – nazvana su milijunskima jer su toliko ukusna da se osjećate kao milijunaš kada ih jedete.

Ova pečena piletina jedan je od tih 'milijunskih' recepata. Baza mu čine otkoštena pileća prsa koja se premazuju sirnim namazom i naribanim cheddarom, a kako bi im se podarila dodatna dubina slasti.

U smjesu se dodaje majoneza kako bi se dodala sočnost jelu, a komadići špeka za umami okus i hrskavu teksturu. Ljubitelji ljutog mogu dodati i nešto umaka na bazi čilija.

Sastojci:

  • 4 otkoštena pileća prsa
  • 4 deblje kriške špeka
  • 120 g sirnog namaza
  • 120 g naribanog sira cheddara
  • 75 g majoneze
  • 1 čajna žličica ljutog umaka
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • narezani bademi za posluživanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Otkoštena pileća prsa izravnajte batom za mesom na debljinu od oko jednog i pol centimetra. Posolite ih i popaprite po želji.
  3. Stavite ih na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  4. U zdjeli pomiješajte sirni namaz, naribani cheddar i majonezu. Začinite smjesu s ljutim umakom i češnjakom u prahu. Dodajte sitno nasjeckani špek i sve dobro promiješajte.
  5. Premažite smjesu preko površine svih pilećih prsa.
  6. Stavite peći meso u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok piletina ne bude pečena do kraja. Provjerite termometrom je li piletina pečena do kraja prije nego što je izvadite iz pećnice.
  7. Poslužite je s nasjeckanim bademima i/ili mladim lukom. Dobar tek!

Recepti za piletinu: 7 marinada s kojima ćete otkriti najsočnije i najukusnije meso Maštovite marinade za piletinu - 5 Maštovite marinade za piletinu - 4 Maštovite marinade za piletinu - 3 +2 Maštovite marinade za piletinu - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju