Da biste razvili okus za dobar curry valja se pomučiti. Začini za bazu ovog jela prvo se tostiraju na tavi, a potom melju u mužaru i pretvaraju u zaokruženu i finu pastu s kojom ćete sljubiti druge sastojke.
Ako nemate vremena za ovaj postupak, poslužiti se možete već gotovim curry pastama koje se mogu nabaviti u trgovini.
Kad vam treba obrok za 20 minuta, upotrijebiti možete i curry prah. On je zvijezda i ovog pilećeg curryja koji ima manje od 10 sastojaka, a može se složiti za 20 minuta.
Brzi pileći curry - sastojci:
- 900 g otkoštenih pilećih prsa
- 250 g kiselog vrhnja
- 200 g smrznutog praška
- 2 čajne žličice curry praha
- 1 luk
- 1 žuta paprika
- biljno ulje po želji
- sol i papar
Brzi pileći curry - priprema:
- Zagrijte malo ulja u tavi, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk i papriku. Pirjajte oko 5 minuta dok povrće na omekša.
- Dodajte 1 čajnu žličicu curry praha, dobro promiješajte i nastavite pirjati povrće oko dvije minute. Uklonite povrće iz tave.
- U tavu dodajte nasjeckana pileća prsa i preostalu žličicu curry praha. Kuhajte piletinu oko dvije minute sa svake strane.
- Vratite povrće u tavu i dodajte smrznuti grašak. Kuhajte sve zajedno par minuta da se sastojci sljube. Posolite i popaprite po želji.
- Dodajte kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte. Umjesto kiselog vrhnja možete upotrijebiti grčki jogurt ili kokosovo mlijeko.
- Poslužite pileći curry s kuhanom rižom ili naanom. Dobar tek!
Poznati chef savjetuje: Najjednostavniji način za trančiranje cijelog pileta