Da biste razvili okus za dobar curry valja se pomučiti. Začini za bazu ovog jela prvo se tostiraju na tavi, a potom melju u mužaru i pretvaraju u zaokruženu i finu pastu s kojom ćete sljubiti druge sastojke.

Ako nemate vremena za ovaj postupak, poslužiti se možete već gotovim curry pastama koje se mogu nabaviti u trgovini.

Kad vam treba obrok za 20 minuta, upotrijebiti možete i curry prah. On je zvijezda i ovog pilećeg curryja koji ima manje od 10 sastojaka, a može se složiti za 20 minuta.

Brzi pileći curry - sastojci:

  • 900 g otkoštenih pilećih prsa
  • 250 g kiselog vrhnja
  • 200 g smrznutog praška
  • 2 čajne žličice curry praha
  • 1 luk
  • 1 žuta paprika
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar

Brzi pileći curry - priprema:

  1. Zagrijte malo ulja u tavi, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk i papriku. Pirjajte oko 5 minuta dok povrće na omekša.
  2. Dodajte 1 čajnu žličicu curry praha, dobro promiješajte i nastavite pirjati povrće oko dvije minute. Uklonite povrće iz tave.
  3. U tavu dodajte nasjeckana pileća prsa i preostalu žličicu curry praha. Kuhajte piletinu oko dvije minute sa svake strane.
  4. Vratite povrće u tavu i dodajte smrznuti grašak. Kuhajte sve zajedno par minuta da se sastojci sljube. Posolite i popaprite po želji.
  5. Dodajte kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte. Umjesto kiselog vrhnja možete upotrijebiti grčki jogurt ili kokosovo mlijeko.
  6. Poslužite pileći curry s kuhanom rižom ili naanom. Dobar tek!

Poznati chef savjetuje: Najjednostavniji način za trančiranje cijelog pileta kako trančirati pile - 5 kako trančirati pile - 4 kako trančirati pile - 3 +1 kako trančirati pile - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju