Tražite li ugodno mjestašce u beogradskom centru gdje možete uštekati laptop i obaviti posao, ušuškati se u udobnim foteljama između "dva ručka" ili svratiti na čašu vina ili kolač te razmišljati o smislu života i umjetnosti uz zvuke žive svirke -  Gospodar Jevremova ulica krije pravi biser.

Jazz cafe bar Mestašce savršen je spoj prošlih i modernih vremena gdje turisti i Beograđani dolaze na svoju porciju udobnosti i opuštenosti. Kako i sami potvrđuju, u art centru "Mestašce" nema lošeg vina. 

Tako možete isprobati nešto iz vinarije "Do kraja sveta", kao i poneka organska, a ima ponešto i talijanskih te španjolskih etiketa koje izvrsno pašu uz lagani jazz ili blues gostujućih bendova.

Ekipa kreativaca, dizajnera, hipstera i umjetnika česti su gosti Mestašca, a čitav art ugođaj pojačavaju predmeti iz nekih prošlih vremena, poput starih radija, oslikanog namještaja, ploča, pisaće mašine i gotovo zaboravljenih telefona sa žicom i brojčanikom.

U Mestašcu nije neobično vidjeti ljude kako dolaze po svojih pet minuta uz novine ili kakav kolač, šarajući pogledom po zidovima na kojima se predstavljaju djela vrsnih umjetnika.

Prostor lijepo diše zahvaljujući visokim stropovima, a već na ulazu primijetit ćete zanimljivu galeriju. Popnete li se stepenicama, ondje će vas dočekati Jane Doe, vintage butik u kojem možete pronaći dizajnerske komade, kao i modu dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća. U svakom slučaju, Mestašce je vrijedno pažnje i lijepo paše u svako doba dana.

Raj u raju - 14 Putovanja Bili smo u Raju: Bajkovito bosansko selo u kojem žive oni koji vole prirodu i domaću kuhinju

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju