Galerija Somersby lubenica u boci 0 Somersby lubenica u limenci 0 Somersby lubenica 0 Somersby lubenica zvijezda je ove sangrije 0

U trendu Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo Tjedni jelovnik 7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Moja posebna kuća na osami - 3 Na Visu Tik do mora: Kuća na osami s "privatnom" plažom za odmor od svega

Ova sangrija inspirirana omiljenim ljetnim voćem i Somersby lubenicom donijet će ti ljetno raspoloženje bilo kad i bilo gdje i oduševiti tvoje prijatelje ili ukućane na kućnom tulumu ili vrtnoj zabavi.

Sangriju od lubenice, koju možete ''složiti'' u svega nekoliko minuta i s isto toliko sastojaka, napravite u polovici lubenice, u velikom bokalu ili staklenci s pipom.

Osvježavajuća i slatka svojim će mirisom lubenice, ruma i citrusa, ne sumnjamo, privući i susjede na vaša vrata.

RECEPT - MIRISNA SANGRIJA OD LUBENICE, NARANČE I LIMETE

Sastojci (za 4 osobe):
4 Somersby lubenica voćnog cidera u boci
1 polovica veće ili srednje lubenice
1 dcl ruma
1 limeta
1 naranča

Somersby lubenica Somersby lubenica (Foto: PR)

Priprema:
1. Srednju ili veliku polovicu lubenice izdubite i izvadite njezini slatki, crveni jestivi dio. Dio narežite ga na kockice ili ostavite kuglice ako ste dubili za žličicom za dubljenje, a ostatak pojedite ili upotrijebite kao dio voćne salate.

2. U izdubljenu lubenicu dodajte šalicu izdubljene lubenice narezane na komadiće i rum. Dodajte im i iscijeđen sok polovice limete i polovice naranče, dok drugu polovicu narežite na tanke šnite. Koristite neprskane citruse ili ih dobro operite u mješavini sode bikarbone i vode. Na kraju, svemu dodajte i najvažniji sastojak - Somersby lubenicu zbog koje je ova sangrija savršeno ljetno piće. Imate li staklenku od tri litre s pipom možete umjesto Somersbyja u boci koristiti i onaj u limenci.

3. Nemate li pri ruci polovicu lubenice, ovu mirisnu sangriju napravite u velikom bokalu ili vrču od dvije litre ili staklenci s pipom, a prije posluživanja dodajte puno leda i spremni ste za vruće ljetne večeri. Živjeli!