• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterchef

MasterChef to be: Kristijan, Anja i Ivan kuhaju po receptu chefa, njihove tehnike i (ne)poznavanje namirnica nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Nepoznate namirnice, šture upute, mnoštvo vaganja grama, utrka s vremenom i upitnici iznad glava – reakcije su to naših kandidata na prvi zadatak koji je pred njih stavio chef Darko Vlašić. Jesu li Kristijan, Anja i Ivan uspjeli završiti recept u zadanom roku te jesu li se usudili kušati ga, pogledajte u videu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 12.11.2021 14:25 komentari
viber Created with Sketch.
Ivanov tanjur
Ivanov tanjur (Foto:Nova Studio)

Galerija Anjin tanjur 2 Chef Darko je imao najviše primjedbi na Kristijana 2 Ivanov tanjur 2 Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu 2

U trendu Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Zgornje Jezersko neotkriveni je biser Slovenije Za vikend-izlet Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili Pečena purica S hrskavom kožicom Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kandidati su našeg online serijala ''MasterChef to be'', koji prati popularnu inačicu showa na Novoj TV i priprema ih na eventualnu prijavu na sljedeći MasterChef. Osim radi dobre zabave i novog iskustva, prijavili su se i kako bi od našeg chefa Darka naučili kulinarske trikove pravih majstora te kako baratati namirnicama na pravi način. No prije nego što li je stao uz njih, Darko je Kikiju, Anji i Ivanu zadao zadatak da dobije uvid u njihovo snalaženje u kuhinji, tehnike koje su možda već savladali te da vidi znaju li pratiti recept. Upravo zato je recept uključivao mnoštvo koraka za jelo koje, po Darkovom sudu, spada u jednostavniju kategoriju. U sat vremena kandidati su trebali napraviti svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu.

Svaki kandidat na svojoj je jedinici dobio unaprijed pripremljenu Konzumovu košaricu sa svim potrebnim namirnicama, kuhinjskim uređajima i ostalim pomagalima te posuđem. Uz to, kandidati su dobili i recept s uputama i fotografijom jela.

Čim su shvatili što ih je dočekalo, započeo je kaos. Nepoznate namirnice, šture upute, mnoštvo vaganja grama, utrka s vremenom i upitnici iznad glava pratili su uglavnom Kristijana i Anju, dok je Ivan izgledao kao da vlada situacijom. No je li dosta bilo tako i kako naš chef Darko komentira njihov prvi zadatak, koji se na svu sreću još nije ocjenjivao, pogledajte u videu. U sljedećem zadatku netko će nas napustiti, a onaj tko se pokaže najboljim, zaradit će titulu ''MasterChef to be'' i osvojiti Konzumov poklon-bon u vrijednosti od 1000 kuna. Ostalo dvoje kandidata očekuju utješne nagrade u vrijednosti od 500 kuna.

S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić je chef uz kojeg će kandidati tek početi učiti kulinarske trikove i pritom sigurno poželjeti nastaviti kuhati. Njegova jela ne samo da izgledaju zamamno, već su i bogata raznim okusima. Ako nam ne vjerujete na riječ, okušajte se u spravljanju njegova recepta, koji je u konačnici oduševio i naše kandidate.

Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu (Foto: Nova Studio)

RECEPT - Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu

Sastojci:

1. Glazura od meda

45 g vode
5 g pahuljica čilija
5 g đumbira
5 g češnjaka
100 g meda
1 zvjezdasti anis

2. Aromatizirano ulje za krumpir

2 dl suncokretova ulja
10 g svježeg čilija
10 g češnjaka
2 grančice timijana

3. Krema od celera

250 g korijena celera (oguliti i narezati na jednake kocke)
300 g K Plus mlijeka
20 g K Plus maslaca
100 g vode
2 prstohvata soli

4. Ukiseljena mrkva

1 veća Bio Zone mrkve
2 dl jabučnog octa
2 dl vode
50 g šećera
5 klinčića
2 grančice timijana
1 češanj češnjaka
10 g soli
5. Lungić
1 svinjski file

Priprema:

1. Šest mladih krumpira ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi. Izaberite krumpire podjednakih veličina da se ravnomjerno skuhaju.

2. Krenite s pripremom aromatiziranog ulja. Ulje zagrijte na laganoj vatri, dodajte ostale sastojke pa kuhajte dok ne zakuha. Ostavite da se ohladi.

3. Ogulite i narežite mrkvu gulilicom za povrće na duge trakice. Ostale sastojke prokuhajte u lončiću pa u njega ubacite mrkvu i ostavite da se ohladi.

4. Za kremu od celera prvo narežite celer na kockice pa ga skuhajte u mlijeku na laganoj vatri. Zatim ga prebacite u blender, dodajte dvije kockice maslaca i sol pa blendajte dok ne dobijete kremu. Ako vam nedostaje tekućine, dodajte malo mlijeka od kuhanja i nastavite miksati. Krema ne smije biti vodenasta.

5. Krenite raditi glazuru. Sve izvažite i stavite na laganu vatru, reducirajte do gustoće sirupa, pazite da se med ne prekuha. Glazura mora biti gust, ali dovoljno tekuć da se može nanijeti kistom na meso.

6. Lungić obraditi i narezati na tri jednaka dijela. Posoliti i lagano popapriti. Na zagrijanu tavu dodati suncokretovo ulje pa zapeći lungić jednako sa svih strana da se napravi korica. Vatru zatim smanjiti i nastaviti peći. Pazite da meso izvana ima lijepu koricu, a da iznutra ostane lagano sočno. Kada ste zadovoljni s mesom i mislite da je gotovo, odložite ga na dasku i premažite glazurom od meda sa svih strana.

7. Ohlađeni krumpir pecite na tavi s aromatiziranim uljem dok ne dobije koricu. Krumpir lagano posolite i popaprite.

8. Složite tanjur tako da stavite kremu od celera na sredinu tanjura (dvije do tri jušne žlice i napravite polukrug). Medaljone od lungića stavite na kremu, krumpir posložite pokraj mesa, mrkvu zarolajte i posložite da stoji prema gore između krumpira i mesa.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #masterchef
  • #MasterChef to be
  • #konzum
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
"Riba sa sjevera" koja je osvojila Europu: Slasni recepti s bakalarom za blagdansku inspiraciju
Na sto načina
"Riba sa sjevera" koja je osvojila Europu: Slasni recepti s bakalarom za blagdansku inspiraciju
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Puno okusa
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Strava u Međimurju: Žena zvala policiju jer ju brat zlostavlja, umro je tijekom njihove intervencije
napao i službenike
Strava u Međimurju: Žena zvala policiju jer ju brat zlostavlja, umro tijekom intervencije
Ubijena žena i njezin suprug više puta prijavljivani zbog nasilja u obitelji: "Bili su u tretmanu, a kada smo zaključili da je došlo do poboljšanja..."
tragedija u Zagorju
Ubijena žena i njezin suprug više puta prijavljivani zbog nasilja u obitelji: Iz kuće odvedeno četvero djece
POZIV Obitelj iz Podravine jedva spaja kraj s krajem, oni trebaju našu pomoć: "Iako su djeca, razumiju to. To mi najteže pada..."
Poziv Domagoja Mikića
Obitelj iz Podravine jedva spaja kraj s krajem, oni trebaju našu pomoć: "Iako su djeca, razumiju to. To mi najteže pada..."
show
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Nicolas Ypil u polufinalu showa Supertalent
suza suzu stiže
Pet godina živi daleko od svoje obitelji, ekipa Supertalenta priredila mu je iznenađenje koje nikad neće zaboraviti!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
zdravlje
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Pamet im nije jača strana, a kamera zabilježila njihove budalaština
Jao…
Pamet im nije jača strana, a kamera zabilježila njihove budalaština
tech
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici odmah trebaju nadograditi softver
Najopasnija vrsta propusta
Appleovi uređaji i Googleov Chrome na udaru hakera: Svi korisnici trebaju odmah napraviti ovu stvar
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Joško Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, Bennacer je druga kategorija..."
Naklonio se
Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, on je druga kategorija..."
Drama uoči utakmice: Gorjeli automobili i skuteri, policajci ozlijeđeni, ispaljeni i suzavci
Ogromni neredi
FOTO Drama uoči utakmice: Gorjeli automobili, policajci ozlijeđeni, ispaljeno više suzavaca
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
tv
Supertalent: Polufinalni nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Nicolas Ypil
ČISTA EMOCIJA!
Svjedok mu je cijela Hrvatska da je Nicolas nova glazbena zvijezda!
Supertalent: Poznati svi finalisti 12. sezone Supertalenta!
ARENA ZAGREB IH ČEKA!
Poznati svi finalisti 12. sezone Supertalenta!
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
putovanja
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Zagreb špica: Klasične crne čizme u street style izdanju
KOMBINACIJA ZA PETICU
Čizme ljepotice iz Zagreba možda nisu hit, ali ni jedan trend ne može im ništa
Sonja Jandroković u cipelama s leopardovim uzorkom
BAŠ SU EFEKTNE
Sonja Jandroković u cipelama koje najavljuju odvažan zimski trend
Recept za šubare ili ruske kape s kokosom i čokoladom
FINI I SOČNI
Recept za šubare: Kremasti blagdanski kolačići s kokosom i čokoladom
sve
Joško Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, Bennacer je druga kategorija..."
Naklonio se
Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, on je druga kategorija..."
Drama uoči utakmice: Gorjeli automobili i skuteri, policajci ozlijeđeni, ispaljeni i suzavci
Ogromni neredi
FOTO Drama uoči utakmice: Gorjeli automobili, policajci ozlijeđeni, ispaljeno više suzavaca
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Titula Masterchef to be pripala Ivanu
Konzum donosi

Titula MasterChef to be pripala Ivanu: "Vidi se da čovjek to radi s guštom i baš mi je drago zbog njega, zasluženo je pobijedio"

Smireno, vješto i s guštom Ivan je došao do finala i u velikoj završnici osvojio titulu MaterChef to be. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close