• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterchef

MasterChef to be: Kristijan, Anja i Ivan kuhaju po receptu chefa, njihove tehnike i (ne)poznavanje namirnica nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Nepoznate namirnice, šture upute, mnoštvo vaganja grama, utrka s vremenom i upitnici iznad glava – reakcije su to naših kandidata na prvi zadatak koji je pred njih stavio chef Darko Vlašić. Jesu li Kristijan, Anja i Ivan uspjeli završiti recept u zadanom roku te jesu li se usudili kušati ga, pogledajte u videu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 12.11.2021 14:25 komentari
viber Created with Sketch.
Ivanov tanjur
Ivanov tanjur (Foto:Nova Studio)

Galerija Anjin tanjur 2 Chef Darko je imao najviše primjedbi na Kristijana 2 Ivanov tanjur 2 Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu 2

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Planinska kuća na Velebitu s pogledom na more, na ruti Via Dinarica, Airbnb - 2 Ovo se zove odmor! Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more

Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kandidati su našeg online serijala ''MasterChef to be'', koji prati popularnu inačicu showa na Novoj TV i priprema ih na eventualnu prijavu na sljedeći MasterChef. Osim radi dobre zabave i novog iskustva, prijavili su se i kako bi od našeg chefa Darka naučili kulinarske trikove pravih majstora te kako baratati namirnicama na pravi način. No prije nego što li je stao uz njih, Darko je Kikiju, Anji i Ivanu zadao zadatak da dobije uvid u njihovo snalaženje u kuhinji, tehnike koje su možda već savladali te da vidi znaju li pratiti recept. Upravo zato je recept uključivao mnoštvo koraka za jelo koje, po Darkovom sudu, spada u jednostavniju kategoriju. U sat vremena kandidati su trebali napraviti svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu.

Svaki kandidat na svojoj je jedinici dobio unaprijed pripremljenu Konzumovu košaricu sa svim potrebnim namirnicama, kuhinjskim uređajima i ostalim pomagalima te posuđem. Uz to, kandidati su dobili i recept s uputama i fotografijom jela.

Čim su shvatili što ih je dočekalo, započeo je kaos. Nepoznate namirnice, šture upute, mnoštvo vaganja grama, utrka s vremenom i upitnici iznad glava pratili su uglavnom Kristijana i Anju, dok je Ivan izgledao kao da vlada situacijom. No je li dosta bilo tako i kako naš chef Darko komentira njihov prvi zadatak, koji se na svu sreću još nije ocjenjivao, pogledajte u videu. U sljedećem zadatku netko će nas napustiti, a onaj tko se pokaže najboljim, zaradit će titulu ''MasterChef to be'' i osvojiti Konzumov poklon-bon u vrijednosti od 1000 kuna. Ostalo dvoje kandidata očekuju utješne nagrade u vrijednosti od 500 kuna.

S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić je chef uz kojeg će kandidati tek početi učiti kulinarske trikove i pritom sigurno poželjeti nastaviti kuhati. Njegova jela ne samo da izgledaju zamamno, već su i bogata raznim okusima. Ako nam ne vjerujete na riječ, okušajte se u spravljanju njegova recepta, koji je u konačnici oduševio i naše kandidate.

Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu (Foto: Nova Studio)

RECEPT - Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu

Sastojci:

1. Glazura od meda

45 g vode
5 g pahuljica čilija
5 g đumbira
5 g češnjaka
100 g meda
1 zvjezdasti anis

2. Aromatizirano ulje za krumpir

2 dl suncokretova ulja
10 g svježeg čilija
10 g češnjaka
2 grančice timijana

3. Krema od celera

250 g korijena celera (oguliti i narezati na jednake kocke)
300 g K Plus mlijeka
20 g K Plus maslaca
100 g vode
2 prstohvata soli

4. Ukiseljena mrkva

1 veća Bio Zone mrkve
2 dl jabučnog octa
2 dl vode
50 g šećera
5 klinčića
2 grančice timijana
1 češanj češnjaka
10 g soli
5. Lungić
1 svinjski file

Priprema:

1. Šest mladih krumpira ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi. Izaberite krumpire podjednakih veličina da se ravnomjerno skuhaju.

2. Krenite s pripremom aromatiziranog ulja. Ulje zagrijte na laganoj vatri, dodajte ostale sastojke pa kuhajte dok ne zakuha. Ostavite da se ohladi.

3. Ogulite i narežite mrkvu gulilicom za povrće na duge trakice. Ostale sastojke prokuhajte u lončiću pa u njega ubacite mrkvu i ostavite da se ohladi.

4. Za kremu od celera prvo narežite celer na kockice pa ga skuhajte u mlijeku na laganoj vatri. Zatim ga prebacite u blender, dodajte dvije kockice maslaca i sol pa blendajte dok ne dobijete kremu. Ako vam nedostaje tekućine, dodajte malo mlijeka od kuhanja i nastavite miksati. Krema ne smije biti vodenasta.

5. Krenite raditi glazuru. Sve izvažite i stavite na laganu vatru, reducirajte do gustoće sirupa, pazite da se med ne prekuha. Glazura mora biti gust, ali dovoljno tekuć da se može nanijeti kistom na meso.

6. Lungić obraditi i narezati na tri jednaka dijela. Posoliti i lagano popapriti. Na zagrijanu tavu dodati suncokretovo ulje pa zapeći lungić jednako sa svih strana da se napravi korica. Vatru zatim smanjiti i nastaviti peći. Pazite da meso izvana ima lijepu koricu, a da iznutra ostane lagano sočno. Kada ste zadovoljni s mesom i mislite da je gotovo, odložite ga na dasku i premažite glazurom od meda sa svih strana.

7. Ohlađeni krumpir pecite na tavi s aromatiziranim uljem dok ne dobije koricu. Krumpir lagano posolite i popaprite.

8. Složite tanjur tako da stavite kremu od celera na sredinu tanjura (dvije do tri jušne žlice i napravite polukrug). Medaljone od lungića stavite na kremu, krumpir posložite pokraj mesa, mrkvu zarolajte i posložite da stoji prema gore između krumpira i mesa.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #masterchef
  • #MasterChef to be
  • #konzum
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mađarski znamo napamet, ali jeste li probali turski? Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Uz tjesteninu ili rižu
Jelo bez previše filozofije koje oduševljava: Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Aragonski dvorac
Talijanski otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Zaboravite klasiku: najneobičniji muzeji u Hrvatskoj
Od žaba do ljubavi
Zaboravite klasiku: Neki od najneobičnijih muzeja u Hrvatskoj u kojima možete uživati za vikend
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Duh ratnika
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Francuska juha od luka s njokima recept
Predobro!
Ne pokazujte ovo Francuzima! Recept za juhu od luka, ali s dodatkom njoka
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
Istraživanje među mladima: svaki peti učenik probao cigaretu prije 13. godine
Iznad prosjeka EU
Nove opasne ovisnosti kod mladih: "Djevojke to rade češće, 2019. je bilo zanemarivo, sad 38 posto"
show
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
Bethany Joy Lenz o životu u kultu
vodila dvostruki život
Nitko nije znao da je članica bizarnog kulta, a bila je omiljena tinejdžerska zvijezda
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Ovaj simptom bi mogao biti znak da imate problem s konzumacijom alkohola!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovaj simptom bi mogao biti znak da imate problem s konzumacijom alkohola!
zabava
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
VIDEO Zlatko Dalić okupio je pet posebnih igrača na jednu fotografiju, znate li što ona znači?
JEDAN IPAK NEDOSTAJE
VIDEO Zlatko Dalić okupio je pet posebnih igrača na jednu fotografiju, znate li što ona znači?
Dalić sasvim otvoreno nakon plasmana: "Može pričati tko što hoće, ali to nama ne ide i više nećemo tako"
komentar utakmice
Dalić sasvim otvoreno nakon plasmana: "Može pričati tko što hoće, ali to nama ne ide i više nećemo tako"
tv
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Skrivena sudbina: Tko će biti kažnjen ako istina ugleda svjetlo dana doznajte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
SKRIVENA SUDBINA
Tko će biti kažnjen ako istina ugleda svjetlo dana doznajte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
lifestyle
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Deset najljepših žena na svijetu prema zlatnom rezu
Savršene proporcije
Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu
Naše čitateljice odabrale su najljepše ime za djevojčice koje znači svjetlost
OČEKIVANO?
Naše čitateljice odabrale su najljepše ime za djevojčice koje znači svjetlost
sve
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Biskvit
Zlatni trikovi

Česta pogreška zbog koje vam biskvit ne uspijeva: Vrsna slastičarka otkriva tajne savršenih deserata u MasterChefu

Lorena Otavijević, vrhunska slastičarka iz Rijeke, u MasterChefu je otkrila čestu pogrešku zbog koje nam slastice ne uspijevaju.... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close