• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterchef

MasterChef to be: Kristijan, Anja i Ivan kuhaju po receptu chefa, njihove tehnike i (ne)poznavanje namirnica nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Nepoznate namirnice, šture upute, mnoštvo vaganja grama, utrka s vremenom i upitnici iznad glava – reakcije su to naših kandidata na prvi zadatak koji je pred njih stavio chef Darko Vlašić. Jesu li Kristijan, Anja i Ivan uspjeli završiti recept u zadanom roku te jesu li se usudili kušati ga, pogledajte u videu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 12.11.2021 14:25 komentari
viber Created with Sketch.
Ivanov tanjur
Ivanov tanjur (Foto:Nova Studio)

Galerija Anjin tanjur 2 Chef Darko je imao najviše primjedbi na Kristijana 2 Ivanov tanjur 2 Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu 2

U trendu Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale Svinjski odresci u umaku od luka i piva Umak iz raja Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta

Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kandidati su našeg online serijala ''MasterChef to be'', koji prati popularnu inačicu showa na Novoj TV i priprema ih na eventualnu prijavu na sljedeći MasterChef. Osim radi dobre zabave i novog iskustva, prijavili su se i kako bi od našeg chefa Darka naučili kulinarske trikove pravih majstora te kako baratati namirnicama na pravi način. No prije nego što li je stao uz njih, Darko je Kikiju, Anji i Ivanu zadao zadatak da dobije uvid u njihovo snalaženje u kuhinji, tehnike koje su možda već savladali te da vidi znaju li pratiti recept. Upravo zato je recept uključivao mnoštvo koraka za jelo koje, po Darkovom sudu, spada u jednostavniju kategoriju. U sat vremena kandidati su trebali napraviti svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu.

Svaki kandidat na svojoj je jedinici dobio unaprijed pripremljenu Konzumovu košaricu sa svim potrebnim namirnicama, kuhinjskim uređajima i ostalim pomagalima te posuđem. Uz to, kandidati su dobili i recept s uputama i fotografijom jela.

Čim su shvatili što ih je dočekalo, započeo je kaos. Nepoznate namirnice, šture upute, mnoštvo vaganja grama, utrka s vremenom i upitnici iznad glava pratili su uglavnom Kristijana i Anju, dok je Ivan izgledao kao da vlada situacijom. No je li dosta bilo tako i kako naš chef Darko komentira njihov prvi zadatak, koji se na svu sreću još nije ocjenjivao, pogledajte u videu. U sljedećem zadatku netko će nas napustiti, a onaj tko se pokaže najboljim, zaradit će titulu ''MasterChef to be'' i osvojiti Konzumov poklon-bon u vrijednosti od 1000 kuna. Ostalo dvoje kandidata očekuju utješne nagrade u vrijednosti od 500 kuna.

S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić je chef uz kojeg će kandidati tek početi učiti kulinarske trikove i pritom sigurno poželjeti nastaviti kuhati. Njegova jela ne samo da izgledaju zamamno, već su i bogata raznim okusima. Ako nam ne vjerujete na riječ, okušajte se u spravljanju njegova recepta, koji je u konačnici oduševio i naše kandidate.

Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu (Foto: Nova Studio)

RECEPT - Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu

Sastojci:

1. Glazura od meda

45 g vode
5 g pahuljica čilija
5 g đumbira
5 g češnjaka
100 g meda
1 zvjezdasti anis

2. Aromatizirano ulje za krumpir

2 dl suncokretova ulja
10 g svježeg čilija
10 g češnjaka
2 grančice timijana

3. Krema od celera

250 g korijena celera (oguliti i narezati na jednake kocke)
300 g K Plus mlijeka
20 g K Plus maslaca
100 g vode
2 prstohvata soli

4. Ukiseljena mrkva

1 veća Bio Zone mrkve
2 dl jabučnog octa
2 dl vode
50 g šećera
5 klinčića
2 grančice timijana
1 češanj češnjaka
10 g soli
5. Lungić
1 svinjski file

Priprema:

1. Šest mladih krumpira ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi. Izaberite krumpire podjednakih veličina da se ravnomjerno skuhaju.

2. Krenite s pripremom aromatiziranog ulja. Ulje zagrijte na laganoj vatri, dodajte ostale sastojke pa kuhajte dok ne zakuha. Ostavite da se ohladi.

3. Ogulite i narežite mrkvu gulilicom za povrće na duge trakice. Ostale sastojke prokuhajte u lončiću pa u njega ubacite mrkvu i ostavite da se ohladi.

4. Za kremu od celera prvo narežite celer na kockice pa ga skuhajte u mlijeku na laganoj vatri. Zatim ga prebacite u blender, dodajte dvije kockice maslaca i sol pa blendajte dok ne dobijete kremu. Ako vam nedostaje tekućine, dodajte malo mlijeka od kuhanja i nastavite miksati. Krema ne smije biti vodenasta.

5. Krenite raditi glazuru. Sve izvažite i stavite na laganu vatru, reducirajte do gustoće sirupa, pazite da se med ne prekuha. Glazura mora biti gust, ali dovoljno tekuć da se može nanijeti kistom na meso.

6. Lungić obraditi i narezati na tri jednaka dijela. Posoliti i lagano popapriti. Na zagrijanu tavu dodati suncokretovo ulje pa zapeći lungić jednako sa svih strana da se napravi korica. Vatru zatim smanjiti i nastaviti peći. Pazite da meso izvana ima lijepu koricu, a da iznutra ostane lagano sočno. Kada ste zadovoljni s mesom i mislite da je gotovo, odložite ga na dasku i premažite glazurom od meda sa svih strana.

7. Ohlađeni krumpir pecite na tavi s aromatiziranim uljem dok ne dobije koricu. Krumpir lagano posolite i popaprite.

8. Složite tanjur tako da stavite kremu od celera na sredinu tanjura (dvije do tri jušne žlice i napravite polukrug). Medaljone od lungića stavite na kremu, krumpir posložite pokraj mesa, mrkvu zarolajte i posložite da stoji prema gore između krumpira i mesa.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #masterchef
  • #MasterChef to be
  • #konzum
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Tri grada, tri priče: Jednodnevni izleti koji su pravi lijek za zimski umor
Advent u Europi
Tri grada, tri priče: Jednodnevni izleti koji su pravi lijek za zimski umor
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
U Lađarskoj ulici
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
Tajna savršenog woka: Što ne smijete preskočiti za brzinsku pripremu najukusnijeg jela
Škola kuhanja
Tajna savršenog woka: Trikovi zbog kojih će vam jelo napokon ispasti kao u kineskom restoranu
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Oglas
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Picadillo: Jednostavno jelo s latino temperamentom
Hit s mljevenim mesom
Picadillo: Recept za senzacionalno, a jednostavno jelo iz jedne tave
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Vještaci potvrdili
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Planule gume u skladištu u Sesvetama
DRAMA U SESVETAMA
FOTO Gorjelo skladište, na terenu vatrogasci i hitna: Ima ozlijeđenih
Ana Radović dvaput je zvala Hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
TRAGEDIJA U SRBIJI
Ana Radović dvaput je zvala hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
show
Severina se oprostila od drage osobe na Instagramu
''U velikoj sam tuzi...''
Severinu shrvao odlazak voljene osobe: ''Sad se opet negdje gore glasno smiju...''
Snimka Calvina Kleina i partnera Kevina Bakera izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama
''nije mu ni pomogao...''
Tužna snimka Calvina Kleina i 46 godina mlađeg partnera izazvala lavinu reakcija na internetu
Tko je zet Mileta Kitića?
godinama su skupa
Tko je zet Mileta Kitića? Ne voli privlačiti pažnju javnosti, a njegovoj mezimici je velika podrška
zdravlje
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
Fizioterapeut objašnjava
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
Upozorava stručnjakinja
6 namirnica koje nikad ne biste smjeli čuvati u plastici
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
Urnebesno
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
tech
Stigla je serija koja se čekala godinama i odmah je srušila Netflix
Problemi za ovaj servis
Stigla je serija koja se čekala godinama i odmah je srušila Netflix
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
Počeo egzodus?
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
sport
Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiće u Hrvatsku
spektakl!
VIDEO Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiže u Hrvatsku
Totalni raspad Dinama u Lilleu: Francuzi deklasirali nemoćne i izgubljene Modre
Pratite na gol.hr-u
Totalni raspad Dinama u Lilleu: Francuzi deklasirali nemoćne i izgubljene Modre
Nakon Đokovića još jedna legenda digla ruke od Srbije: ''Najbolji odlaze jer...''
I ON ODLAZI
Nakon Đokovića još jedna legenda digla ruke od Srbije: ''Najbolji odlaze jer...''
tv
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
KUMOVI
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
MasterChef: Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
NEUGODNO
Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
U dobru i zlu: Prošao je pored nje kao da je nevidljiva
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Prošao je pored nje kao da je nevidljiva
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
novac
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
Koja je tajna uspjeha?
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
lifestyle
Viktroija Rađa u Mary Jane cipelama na koncertu Amire Medunjanin 2025.
Izdanje za koncert
Ovo su najudobnije cipele s visokom potpeticom, ima ih i Viktorija Rađa, a nosi ih uz traperice i sako
Popis recepata za kolače od dizanog tijesta
Mekani, slasni i podatni
Za vas smo pripremile popis recepata za kolače od dizanog tijesta, imamo ih 15, a tu je i bonus
Greška koju radimo čim kupimo ovaj cvijet, lako se može izbjeći
nježno i pažljivo
Greška koju radimo čim kupimo ovaj cvijet, lako se može izbjeći
sve
Viktroija Rađa u Mary Jane cipelama na koncertu Amire Medunjanin 2025.
Izdanje za koncert
Ovo su najudobnije cipele s visokom potpeticom, ima ih i Viktorija Rađa, a nosi ih uz traperice i sako
Severina se oprostila od drage osobe na Instagramu
''U velikoj sam tuzi...''
Severinu shrvao odlazak voljene osobe: ''Sad se opet negdje gore glasno smiju...''
Popis recepata za kolače od dizanog tijesta
Mekani, slasni i podatni
Za vas smo pripremile popis recepata za kolače od dizanog tijesta, imamo ih 15, a tu je i bonus
Titula Masterchef to be pripala Ivanu
Konzum donosi

Titula MasterChef to be pripala Ivanu: "Vidi se da čovjek to radi s guštom i baš mi je drago zbog njega, zasluženo je pobijedio"

Smireno, vješto i s guštom Ivan je došao do finala i u velikoj završnici osvojio titulu MaterChef to be. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close