• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #masterchef

MasterChef to be: Kristijan, Anja i Ivan kuhaju po receptu chefa, njihove tehnike i (ne)poznavanje namirnica nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Nepoznate namirnice, šture upute, mnoštvo vaganja grama, utrka s vremenom i upitnici iznad glava – reakcije su to naših kandidata na prvi zadatak koji je pred njih stavio chef Darko Vlašić. Jesu li Kristijan, Anja i Ivan uspjeli završiti recept u zadanom roku te jesu li se usudili kušati ga, pogledajte u videu.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 12.11.2021 14:25 komentari
viber Created with Sketch.
Ivanov tanjur
Ivanov tanjur (Foto:Nova Studio)

Galerija Anjin tanjur 2 Chef Darko je imao najviše primjedbi na Kristijana 2 Ivanov tanjur 2 Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu 2

U trendu Gulaš je savršeno jelo za zimu Tjedni jelovnik Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna Željeznički kolodvor u Antwerpenu - 4 "Lijepi mali kolodvor" Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata" Povrće pečeno u pećnici Dobro je znati Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće

Kristijan Oriold, Anja Jordanić i Ivan Zuanović kandidati su našeg online serijala ''MasterChef to be'', koji prati popularnu inačicu showa na Novoj TV i priprema ih na eventualnu prijavu na sljedeći MasterChef. Osim radi dobre zabave i novog iskustva, prijavili su se i kako bi od našeg chefa Darka naučili kulinarske trikove pravih majstora te kako baratati namirnicama na pravi način. No prije nego što li je stao uz njih, Darko je Kikiju, Anji i Ivanu zadao zadatak da dobije uvid u njihovo snalaženje u kuhinji, tehnike koje su možda već savladali te da vidi znaju li pratiti recept. Upravo zato je recept uključivao mnoštvo koraka za jelo koje, po Darkovom sudu, spada u jednostavniju kategoriju. U sat vremena kandidati su trebali napraviti svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu.

Svaki kandidat na svojoj je jedinici dobio unaprijed pripremljenu Konzumovu košaricu sa svim potrebnim namirnicama, kuhinjskim uređajima i ostalim pomagalima te posuđem. Uz to, kandidati su dobili i recept s uputama i fotografijom jela.

Čim su shvatili što ih je dočekalo, započeo je kaos. Nepoznate namirnice, šture upute, mnoštvo vaganja grama, utrka s vremenom i upitnici iznad glava pratili su uglavnom Kristijana i Anju, dok je Ivan izgledao kao da vlada situacijom. No je li dosta bilo tako i kako naš chef Darko komentira njihov prvi zadatak, koji se na svu sreću još nije ocjenjivao, pogledajte u videu. U sljedećem zadatku netko će nas napustiti, a onaj tko se pokaže najboljim, zaradit će titulu ''MasterChef to be'' i osvojiti Konzumov poklon-bon u vrijednosti od 1000 kuna. Ostalo dvoje kandidata očekuju utješne nagrade u vrijednosti od 500 kuna.

S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić je chef uz kojeg će kandidati tek početi učiti kulinarske trikove i pritom sigurno poželjeti nastaviti kuhati. Njegova jela ne samo da izgledaju zamamno, već su i bogata raznim okusima. Ako nam ne vjerujete na riječ, okušajte se u spravljanju njegova recepta, koji je u konačnici oduševio i naše kandidate.

Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu (Foto: Nova Studio)

RECEPT - Svinjski lungić s glazurom od meda, čilija i začina uz kremu od celera, mlade krumpire i ukiseljenu mrkvu

Sastojci:

1. Glazura od meda

45 g vode
5 g pahuljica čilija
5 g đumbira
5 g češnjaka
100 g meda
1 zvjezdasti anis

2. Aromatizirano ulje za krumpir

2 dl suncokretova ulja
10 g svježeg čilija
10 g češnjaka
2 grančice timijana

3. Krema od celera

250 g korijena celera (oguliti i narezati na jednake kocke)
300 g K Plus mlijeka
20 g K Plus maslaca
100 g vode
2 prstohvata soli

4. Ukiseljena mrkva

1 veća Bio Zone mrkve
2 dl jabučnog octa
2 dl vode
50 g šećera
5 klinčića
2 grančice timijana
1 češanj češnjaka
10 g soli
5. Lungić
1 svinjski file

Priprema:

1. Šest mladih krumpira ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi. Izaberite krumpire podjednakih veličina da se ravnomjerno skuhaju.

2. Krenite s pripremom aromatiziranog ulja. Ulje zagrijte na laganoj vatri, dodajte ostale sastojke pa kuhajte dok ne zakuha. Ostavite da se ohladi.

3. Ogulite i narežite mrkvu gulilicom za povrće na duge trakice. Ostale sastojke prokuhajte u lončiću pa u njega ubacite mrkvu i ostavite da se ohladi.

4. Za kremu od celera prvo narežite celer na kockice pa ga skuhajte u mlijeku na laganoj vatri. Zatim ga prebacite u blender, dodajte dvije kockice maslaca i sol pa blendajte dok ne dobijete kremu. Ako vam nedostaje tekućine, dodajte malo mlijeka od kuhanja i nastavite miksati. Krema ne smije biti vodenasta.

5. Krenite raditi glazuru. Sve izvažite i stavite na laganu vatru, reducirajte do gustoće sirupa, pazite da se med ne prekuha. Glazura mora biti gust, ali dovoljno tekuć da se može nanijeti kistom na meso.

6. Lungić obraditi i narezati na tri jednaka dijela. Posoliti i lagano popapriti. Na zagrijanu tavu dodati suncokretovo ulje pa zapeći lungić jednako sa svih strana da se napravi korica. Vatru zatim smanjiti i nastaviti peći. Pazite da meso izvana ima lijepu koricu, a da iznutra ostane lagano sočno. Kada ste zadovoljni s mesom i mislite da je gotovo, odložite ga na dasku i premažite glazurom od meda sa svih strana.

7. Ohlađeni krumpir pecite na tavi s aromatiziranim uljem dok ne dobije koricu. Krumpir lagano posolite i popaprite.

8. Složite tanjur tako da stavite kremu od celera na sredinu tanjura (dvije do tri jušne žlice i napravite polukrug). Medaljone od lungića stavite na kremu, krumpir posložite pokraj mesa, mrkvu zarolajte i posložite da stoji prema gore između krumpira i mesa.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

  • #masterchef
  • #MasterChef to be
  • #konzum
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Riječko klizalište pod krovom Export Ice Box 2025.
Sa svjetlosnim animacijama
U Rijeci je otvoreno novo moderno klizalište, nalazi se u hali, a najviše će se svidjeti – obiteljima s djecom
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Ispovijest izjelice: što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam
O tempora, o mores!
Ispovijest izjelice: Što mi je nekad bilo nezamislivo pojesti, a danas obožavam!
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Od 6.12. do 10.1.
Nadàl in famìa: Nostalgični obiteljski Božić u Rovinju
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Jedinstvena investicijska prilika
Prodaje se špilja na privatnom zemljištu! Cijena nije onoliko visoka kao što mislite
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Dobro je znati
Spektakl iz pećnice: Jedini savjeti koji će vam ikada trebati za savršeno pečeno povrće
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Slučaj ozlijeđene časne sestre
predavala u školi
Časnu sestru nitko nije napao? Policija šuti o slučaju, procurio dokument iz bolnice
Dnevnik Nove TV doznaje: Koncert u Švicarskoj zabranjen je zbog sigurnosti
Grad potvrdio
Dnevnik Nove TV doznaje: Zbog ovoga je zabranjen koncert hrvatskih pjevača u Švicarskoj
Zbog snijega i leda satima stoje u koloni dugoj 85 kilometara kod Bajkalskog jezera
ostaju bez hrane i goriva
VIDEO Stotine vozila zapele na zaleđenoj autocesti i -18 stupnjeva: Kolona je duga čak 85 km!
show
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Tko je Dylan Douglas?
zgodni nasljednik
Znate li čiji je ovo sin? Pojavio se s poznatim roditeljima i ukrao pažnju
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
Wow!
Može li i vas pas izvesti ovo? Oduševio vlasnike, a ni gledatelji nisu ostali ravnodušni
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
Svirepi lopov
Pokušao opljačkati umirovljenika na bankomatu, ovakav rasplet nije očekivao
tech
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Uspješan presretač
Ukrajina pokazala dokaz da ima rješenje za ruske najopasnije dronove na mlazni pogon
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Rusi počeli dronovima loviti ukrajinske zrakoplove i helikoptere: "To je velika prijetnja i svakim danom postaje veći problem"
Nova primjena
Rusi počeli dronovima loviti ukrajinske zrakoplove i helikoptere: "To je velika prijetnja i svakim danom postaje veći problem"
sport
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
opa!
Neviđen potez FIFA-e nakon ždrijeba skupina: Ovo se nikada nije prenosilo uživo!
Legendarni nogometaš Ljuboslav Penev hitno završio u bolnici, stanje je ozbiljno:
Nije dobro
Legenda hitno završila u bolnici: Stanje je ozbiljno, obitelj moli za pomoć
Gigi Becali poludio na vijest da je Željko Kopić kandidat za izbornika Rumunjske
Rigao vatru na Savez
Kontroverzni gazda podivljao na spomen Hrvata: "Ljudi, ubijte se! To znači da smo bezvrijedni"
tv
MasterChef: Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
TOP 10
Večeras ne propustite napeti gastroduel! Što će toliko uznemiriti Barbaru?!
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
Vječna ljubav
Turski hit 'Vječna ljubav' ove srijede na Novoj TV!
Skrivena sudbina: Koliko je lako izgubiti nekog voljenog ne propustite doznati u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
SKRIVENA SUDBINA
Koliko je lako izgubiti nekog voljenog ne propustite doznati u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
putovanja
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
"Lijepi mali kolodvor"
Najljepši kolodvor na svijetu: Željeznička katedrala u europskom "gradu dijamanata"
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
lifestyle
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Bloomova kombinacija u košulji i čizmicama od brušene kože
I fine čizmice
Nova kombinacija dokazuje da Bloom izrasta u pravog malog gospodina
Montažna kuća od 150 kvadrata uređena je u dom iz snova
Izgleda savršeno
Idila u susjedstvu: Pogledajte kako je bračni par montažnu kuću od 150 kvadrata uredio u najljepši dom
sve
Pjevačica Ivana Lovrić mamila poglede na zagrebačkoj špici
Izdanje za pamćenje
Za pjevačicom Colonije u minici okretali su se svi u centru naše metropole!
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
Titula Masterchef to be pripala Ivanu
Konzum donosi

Titula MasterChef to be pripala Ivanu: "Vidi se da čovjek to radi s guštom i baš mi je drago zbog njega, zasluženo je pobijedio"

Smireno, vješto i s guštom Ivan je došao do finala i u velikoj završnici osvojio titulu MaterChef to be. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close