No jeste li znali da postoji i "lakša", osvježavajuća verzija puna vitamina C? Ili barem smo si mi tako opravdali izradu ovog sočnog kolača s dodatkom likera limoncello, koji se pravi od limuna.
Za sirup od limoncella:
240 ml likera limoncello
240 ml vode
100 g šećera
180 ml svježe iscijeđenog soka limuna
40 piškota
Za kremu mascarpone:
450 g sira mascarpone
350 g vrhnja za šlag
150 g džema od limuna
60 g šećera u prahu
Priprema:
1. U loncu zagrijte limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi i uz često miješanje dok se šećer ne otopi do kraja.
2. Stavite sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.
3. Za to vrijeme mikserom istucite vrhnje u šlag. Umiješajte u njega šećer u prahu.
4. U posebnoj zdjeli izmiksajte mascarpone s džemom od limuna.
5. Pažljivo umiješajte šlag u smjesu od mascarponea i limuna.
6. Umočite piškote u sirup od limoncella te ga položite u vatrostalnu posudu u kojoj ćete pripremiti kolač.
7. Piškote posložite jednu do druge u red tako da u potpunosti prekrijete dno posude.
8. Preko piškota umočenih u sirup premažite polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna.
9. Preko smjese ponovo stavite piškote umočene u sirup te cijeli kolač završite s ostatkom kreme.
10. Ukrasite kolač s malo limunove korice ako posjedujete organski uzgojene plodove.
11. Stavite kolač u hladnjak na barem šest sati ili preko noći.
12. Poslužite ohlađenog. Dobar tek!