No jeste li znali da postoji i "lakša", osvježavajuća verzija puna vitamina C? Ili barem smo si mi tako opravdali izradu ovog sočnog kolača s dodatkom likera limoncello, koji se pravi od limuna.

Za sirup od limoncella:

240 ml likera limoncello
240 ml vode
100 g šećera
180 ml svježe iscijeđenog soka limuna

40 piškota

Tiramisu cheesecake Hrana i piće Recept za tiramisu cheesecake koji se ne peče

Za kremu mascarpone:

450 g sira mascarpone
350 g vrhnja za šlag
150 g džema od limuna
60 g šećera u prahu

Priprema:

1. U loncu zagrijte limoncello, vodu, šećer i limunov sok na umjerenoj temperaturi i uz često miješanje dok se šećer ne otopi do kraja.

2. Stavite sirup sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.

3. Za to vrijeme mikserom istucite vrhnje u šlag. Umiješajte u njega šećer u prahu.

Tiramisu - 2 Hrana i piće Pripremite pećnice: Recept za tiramisu koji je lako obožavati

4. U posebnoj zdjeli izmiksajte mascarpone s džemom od limuna.


5. Pažljivo umiješajte šlag u smjesu od mascarponea i limuna.


6. Umočite piškote u sirup od limoncella te ga položite u vatrostalnu posudu u kojoj ćete pripremiti kolač.

7. Piškote posložite jednu do druge u red tako da u potpunosti prekrijete dno posude.

8. Preko piškota umočenih u sirup premažite polovicu kreme od sira mascarpone, šlaga i limuna.

Slika nije dostupna Hrana i piće Tiramisu frappuccino: Recept za hit-piće od kave i čokolade

9. Preko smjese ponovo stavite piškote umočene u sirup te cijeli kolač završite s ostatkom kreme.

10. Ukrasite kolač s malo limunove korice ako posjedujete organski uzgojene plodove.

11. Stavite kolač u hladnjak na barem šest sati ili preko noći.

12. Poslužite ohlađenog. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju