Krumpir-salata u kremastom umaku od majoneze, vrhnja i senfa odlično paše uz prženo i pečeno mesa, a i na roštiljima će biti glavna atrakcija.

U trendu Tuzla - 2 Panonika Slana jezera: Omiljeno "morsko" kupalište u koje Slavonci dolaze zbog niskih cijena i dobre zabave Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Kuća od soli, Lošinj, Airbnb - 7 Na osami Samo 10 metara od mora: Kućica od 30 kvadrata na Lošinju savršen je izbor za miran odmor

Hrskavi komadići slanine i svilekasti bijeli umak fantastično se slažu, a rijetko se koji prilog može pohvaliti time da je istovremeno osvježavajuć i zasitan kao ova krumpir-salata.

Krumpir-salata u kremastom umaku

  • 1,4 kg malih crvenih krumpira
  • 160 g majoneze
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 1 žlica dijon senfa
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 čajna žličica mljevenog crnog papra
  • 1/4 šalice nasjeckanog kopra
  • 6 kriški pržene slanine, nasjeckane

Krumpir-salata u kremastom umaku

  1. Stavite krumpir u veliki lonac, prelijte vodom i posolite. Zakuhajte na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru i kuhajte 20 minuta, dok krumpir ne omekša.
  2. Ocijedite krumpir, zatim ga ostavite da se malo ohladi i prerežite na polovice ili četvrtine. Ostavite da se potpuno ohladi, oko 1 sat.
  3. Kratko prepržite slaninu dok ne postane hrskava. Ostavite sa strane.
  4. Pjenjačom pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, ocat, senf, sol i papar.
  5. Dodajte kopar i ohlađeni krumpir u zdjelu s preljevom. Lagano promiješajte.
  6. Neposredno prije posluživanja pospite hrskavom slaninom.