Krumpir-salata u kremastom umaku od majoneze, vrhnja i senfa odlično paše uz prženo i pečeno mesa, a i na roštiljima će biti glavna atrakcija.
Hrskavi komadići slanine i svilekasti bijeli umak fantastično se slažu, a rijetko se koji prilog može pohvaliti time da je istovremeno osvježavajuć i zasitan kao ova krumpir-salata.
Krumpir-salata u kremastom umaku
- 1,4 kg malih crvenih krumpira
- 160 g majoneze
- 120 g kiselog vrhnja
- 2 žlice bijelog vinskog octa
- 1 žlica dijon senfa
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica mljevenog crnog papra
- 1/4 šalice nasjeckanog kopra
- 6 kriški pržene slanine, nasjeckane
Krumpir-salata u kremastom umaku
- Stavite krumpir u veliki lonac, prelijte vodom i posolite. Zakuhajte na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru i kuhajte 20 minuta, dok krumpir ne omekša.
- Ocijedite krumpir, zatim ga ostavite da se malo ohladi i prerežite na polovice ili četvrtine. Ostavite da se potpuno ohladi, oko 1 sat.
- Kratko prepržite slaninu dok ne postane hrskava. Ostavite sa strane.
- Pjenjačom pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, ocat, senf, sol i papar.
- Dodajte kopar i ohlađeni krumpir u zdjelu s preljevom. Lagano promiješajte.
- Neposredno prije posluživanja pospite hrskavom slaninom.