Teško je zamisliti ljeto bez koktela s tropskim voćem. No, ako želite napraviti nešto drugačije i zabavnije pokušajte voće marinirati u alkoholnom piću i servirati ga umjesto koktela na vašoj sljedećoj zabavi.
Recept je vrlo jednostavan, ali iziskuje određenu dozu organizacije. Kriške manga valja marinirati u kombinaciji tekile i soka limete 24 sata prije posluživanja, a servirati ih sa začinom po želji.
Uz ovako pripremljeni mango sjajno će se sljubiti nešto čili praha ili pak tajina – meksičke mješavine začina sastavljenog od sušene čili papričice, limete u prahu i nešto soli.
Kriške manga u tekili i soku limete - sastojci:
- 300 ml tekile
- 4-5 zrela manga
- 1 limeta
- prstohvat soli
- prstohvat čili praha
Kriške manga u tekili i soku limete - priprema:
- Ogulite mango i narežite ga na kriške ili kocke debljine oko 2,5 centimetara. Mango uronite u mješavinu tekile i soka limete i stavite u hladnjak na 24 sata.
- Koricu jedne limete pomiješajte s nešto soli i čili praha i stavite sa strane.
- Kada ste spremni za serviranje, mango ocijedite od tekućine i poslužite s pripremljenom začinskom mješavinom. Tekilu u kojoj se mango marinirao nemojte bacati – iskoristite ju za pripremu koktela, ali i kao marinadu za mesa. U slast!
Fiesta Latina: Kako je Zagreb postao šarena, vesela i glasna latinoamerička tržnica