Danas znamo da se foccacia razvila u omiljenu pizzu, kojoj je rodni kraj regija Campania u jugozapadnoj Italiji, a rodni grad Napulj.

Pizzu toliko volimo, da smo je kroz povijest ukomponirali u razna jela i napravili je na milijun načina. Nije ni čudno pošto je kombinacija tijesta, rajčice i sira možda jedna od najboljih gastro kombinacija na svijetu.

Ako ste planirali druženje za vikend, a ne znate što biste pripremili, imamo odličnu ideju. Pizza rolice su gotove za tren oka, a sve što trebate napraviti je zamijesiti jednostavno tijesto bez dizanja, napuniti ga omiljenim nadjevom i zarolati u štrucu.

Nakon toga treba izrezati rolice debljine prsta i ubaciti ih u pećnicu. I to je sva mudrost. Za one vještije, savjet je zamijesiti jednostavno tijesto, dok će oni koji se ne snalaze u kuhinji, moći kupiti bilo koje tijesto za pizzu pa nastaviti postupak po receptu.

Sastojci za pizza rolice:

Za tijesto:

  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • 200 ml tople vode
  • 50 ml maslinova ulja

Za nadjev:

  • 300 g mortadele
  • 300 g gaude
  • Pasirana rajčica
  • Nekoliko maslina
  • Sol, šećer, papar, bosiljak, origano

Priprema pizza rolica:

  1. Zamijesite glatko tijesto. Pomiješajte sve sastojke i mijesite oko 10 minuta. Ostavite tijesto sa strane dok pripremate nadjev.
  2. Pasiranu rajčicu pomiješajte sa začinima i dodajte nekoliko kapi maslinova ulja.
  3. Sir naribajte, a masline narežite na sitne kockice.
  4. Razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika. Premažite tijesto umakom od rajčice, poslažite mortadelu u jednom redu, stavite naribani sir i na kraju posipajte s maslinama.
  5. Zarolajte tijesto u štrucu i režite rolice.
  6. Posložite rolice na papir za pečenje.
  7. Pećnicu uključite na 200 stupnjeva. Neka rolice odmaraju dok se pećnica grije.
  8. Pecite oko 20 minuta.

Pizza rolice Pizza rolice (Foto: Shutterstock)

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju