Crema de mangga je popularan tradicionalni desert na Filipinima. Riječ je o kolaču koji se sastoji od tankih graham krekera, kreme od vrhnja za šlag i zaslađenog kondenziranog mlijeka te kriški sočnog manga.

Kolač se ne peče, pa ga mogu napraviti i najveći amateri u pripremu kolača, a obuhvaća tek pet sastojaka. Da bi kolač imao odgovarajući okus, pak, važno je da mango bude zreo.

Ako na raspolaganju nemate graham krekere, u ovom receptu možete upotrijebiti i tanke kekse poput Petit Beaurea ili Digestivea.

Oblikujte kekse tako da njima možete u potpunosti i ravnomjerno prekriti dno posude u kojima ćete pripremiti slasticu. Koliko ćete keksa upotrijebiti u receptu ovisi o posudi u kojoj planirate složiti ovu slasticu.

Kolač od manga - sastojci:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 125 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 3-4 zrela manga
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • keksi po želji za podlogu

Kolač od manga - priprema:

  1. Poslažite kekse u jednom ravnomjernom sloju na dno pravokutne posude za kolače.
  2. Mikserom pretvorite vrhnje u šlag, pomiješajte ga s zaslađenim kondenziranim mlijekom i ekstraktom vanilije. Polovicu dobivene kreme premažite preko keksa, na kremu dodajte još jedan sloj keksa te ih opet premažite s ostatkom kreme.
  3. Na vrh kolača postavite kriške sočnog manga. Kolač prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na šest sati da se stisne. Kad je odgovarajuće ohlađen, narežite na kriške i poslužite. Dobar tek!

Kukičani kolač iz Japana: Čudo iz slastičarnice budućnosti koje je zapalilo društvene mreže Kukičani kolači - ali nejestivi - 3 Kukičani kolači - ali nejestivi - 2 +0 Kukičani kolači - ali nejestivi - 1