Želite li pojesti nešto fino, a nemate puno vremena za kuhanje – paketići instant-rezanaca ili instant-ramena odlično su rješenje. Treba dodati svega nešto vode da biste skuhali krepku juhu u kratkom vremenu.

Ovaj proizvod dolazi s paketićem začinske mješavine te ima dosta okusa sam po sebi. Ipak, instant-rezance možete iskoristiti i kao bazu za još ukusnije, zasitnije i kreativnije jelo.

Uz svega nekoliko dodatnih sastojaka koji se mogu kupiti u bilo kojem supermarketu, možete lako oplemeniti okuse.

Najbolje od svega? Treba vam svega pet sastojaka, 15-ak minuta vremena i samo jedan lonac, pa je jelo idealno i za sve one koji su totalni amateri u kuhinji.

Sastojci za kremastu juhu s rezancima:

  • 400 ml vode
  • 200 g smrznutog povrća po želji
  • 125 ml kokosova mlijeka iz konzerve
  • 1 paket instant-rezanaca
  • 1 čajna žličica curryja u prahu

Priprema kremaste juhe s rezancima:

  1. Stavite vodu u lonac zajedno sa smrznutim povrćem, poklopite lonac i pustite da tekućina zavrije.
  2. Kad voda zavrije, dodajte instant-rezance iz pakiranja. Nastavite kuhati oko dvije minute sve zajedno, odnosno dok rezanci ne omekšaju.
  3. Dodajte kokosovo mlijeko iz konzerve, curry prah i začinsku mješavinu od instant-rezanaca. Sve dobro promiješajte i kuhajte još minutu-dvije da se okusi sljube.
  4. Poslužite toplo. Dobar tek!
  5. Savjet plus: Ako želite pojačati kalorijsku vrijednost jela, ali i njezin udio bjelančevina u juhu možete dodati i mekano kuhano jaje, komadiće pečene piletine, slanutak iz konzerve ili neki drugi izvor proteina.

Kineski specijalitet: Recept za kiselo-ljutu juhu od piletine i gljiva koja vraća energiju Kiselo-ljuta juha - 4 Soja sos Suhe shiitake +0 Kiselo-ljuta juha - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju