Galerija
U lubenici se može uživati na različite načine - možete je jesti samostalno kao međuobrok, dodavati u slane i slatke voćne salate, raditi ražnjiće, grilati i posluživati kao prilog jelima. Mogućnosti su uistinu brojne.
Kad se povede rasprava o ovom ljetnom voću, kolegica iz redakcije spremno izusti: Nema ništa bolje od hrskave, slatke i dobro ohlađene lubenice u vrući ljetni dan.
Mora biti hladna, nadoveže na to kolega. Odbijam jesti lubenicu sa sobne temperature - to je neprihvatljivo.
Jeste probali lubenicu s malo soli? Nevjerojatno, ali istinito - sol stvarno istakne slatkoću voća, dodaje druga kolegica.
Gledamo je šutke i u čudu, a onda kolega prizna da lubenicu voli posuti s malo tajina. Riječ je o meksičkom začinu sastavljenom od sušenih čili papričica, limete i soli, a koji je prošlih godina bio hit na društvenim mrežama jer se savršeno sljubljuje s voćem. Ne samo da se u Meksiku jede sa svježom lubenicom, nego i mangom i ananasom.
Lubenica se u Aziji često služi s nešto svježeg soka limete. Kiseo sok ovoga tropskog voća i slatkoća lubenice sjajan su par.
Neki se kunu da je lubenica savršeni dodatak uz slane sireve poput halloumija, a s kojim se može napraviti brza salta, ali i ražnjići.
Koji je najbolji način za uživanje u ovom ljetnom voću? Dajte svoj sud u našoj anketi.
Hrana koja hladi: 10 namirnica koje pomažu da preživimo toplinski val