Kuhani krumpir može imati vrlo blag okus ako ga ne začinite na odgovarajući način. Da biste unijeli još više okusa u jednostavnu namirnicu poput krumpira – skuhajte ga s malo tekućine u kojoj su bili kiseli krastavci.

Iako se tekućina od kiselih krastavaca – i kupovnih i domaće pripremljenih – često baca u smeće, odnosno izlijeva u odvod, to je prava šteta. Ne samo da se može iskoristiti za ponovno kiseljenje povrća već i upotrijebiti u različitim marinadama, umacima, pa čak i koktelima.

Tekućina od kiselih krastavaca može se iskoristiti na različite načine Tekućina od kiselih krastavaca može se iskoristiti na različite načine (Foto: Shutterstock)

Neki chefovi koriste je i u termičkoj obradi krumpira. Krumpir dobro očistite i ogulite po želji, a potom ga stavite kuhati u posoljenu vodu u koju ste dodali i malo tekućine od kiselih krastavaca. Tijekom kuhanja krumpir će upiti kiselkaste okuse iz tekućine od krastavaca te podariti jelu još bolji okus.


Želite li dodatno podcrtati okuse te tekućine, kuhane krumpire začinite s malo ulja, soli, papra, češnjaka i nasjeckanog kopra te poslužite kao prilog mesnom ili ribljem jelu. Dobar tek!

Nacionalni ponos: Nizozemski moćni pire od krumpira, koji najbolje paše uz kobasice ili meso s umakom Stamppot - 3 Stamppot - 2 Stamppot - 1 +0 Stamppot - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju