Kuhani krumpir može imati vrlo blag okus ako ga ne začinite na odgovarajući način. Da biste unijeli još više okusa u jednostavnu namirnicu poput krumpira – skuhajte ga s malo tekućine u kojoj su bili kiseli krastavci.

Iako se tekućina od kiselih krastavaca – i kupovnih i domaće pripremljenih – često baca u smeće, odnosno izlijeva u odvod, to je prava šteta. Ne samo da se može iskoristiti za ponovno kiseljenje povrća već i upotrijebiti u različitim marinadama, umacima, pa čak i koktelima.

U trendu Popečci od tikvica Super ljetni ručak Ne trebaju vam jaja: Brzi recept za ekstra hrskave i fine popečke od tikvica Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta

Neki chefovi koriste je i u termičkoj obradi krumpira. Krumpir dobro očistite i ogulite po želji, a potom ga stavite kuhati u posoljenu vodu u koju ste dodali i malo tekućine od kiselih krastavaca. Tijekom kuhanja krumpir će upiti kiselkaste okuse iz tekućine od krastavaca te podariti jelu još bolji okus.


Želite li dodatno podcrtati okuse te tekućine, kuhane krumpire začinite s malo ulja, soli, papra, češnjaka i nasjeckanog kopra te poslužite kao prilog mesnom ili ribljem jelu. Dobar tek!