Krupniji, usitnjeni, masniji, hrskaviji… Svatko ima svoj trik za restani krumpir, savršeni prilog roštilju, pečenoj svinjetini, kuhanom mesu, kiselom kupusu i kobasicama ili krvavicama; odličan je i u kombinaciji s pečenim jajima i špekom ili pak povrćem poput poriluka. Glavni preduvjet za dobar restani jest odabir odgovarajućeg krumpira, pa valja kupiti brašnasti, koji je za to jelo i najbolji.

U trendu Plaža Sakarun - 1 Sakarun Hrvatski Havaji: Duga pješčana plaža koja je proglašena jednom od najljepših na svijetu Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume" Restoran "Hvala" je njihova valuta Kakav bezobrazluk! Zemlja u kojoj je ostavljanje napojnice konobarima u kafićima i restoranima - uvreda

Mnogi će reći da je duša restanog svinjska mast, drugi ga niti ne pomišljaju poslužiti na tanjure prije nego što ga dobro izmiješaju kuhačom u tavi. Jedna od univerzalnih tajni slasti je u tome da se luk za restani krumpir dobro isprži jer ostane li "živahan", jelo neće biti toliko ukusno.

U rudeškom restoranu poznatom po rebarcima otkrili su nam svoju tajnu savršenog restanog krumpira. Njihov trik je u mesnom temeljcu, koji daje nevjerojatnu slast tom sirotinjskom jelu.

"Popržite sjeckani luk i dodajte špek narezan na kockice. Potom ulijte goveđi ili pileći temeljac te sjeckani svježi peršin. Zatim se dodaje narezani kuhani krumpir, sve skupa se pomiješa i stavi se u pećnicu, tek toliko da se kratko zapeče i ispari višak tekućine", kažu majstori roštilja (i krumpira), čiji ćemo savjet iskoristiti prvom prilikom.