Krupniji, usitnjeni, masniji, hrskaviji… svatko ima svoj trik za restani krumpir, savršeni prilog roštilju, pečenoj svinjetini, kuhanom mesu, kiselim kupusom i kobasicama ili krvavicama; odličan je i u kombinaciji s pečenim jajima i špekom ili pak povrćem poput poriluka. Glavni preduvjet za dobar restani je odabir odgovarajućeg krumpira pa valja kupiti brašnasti, koji je za to jelo i najbolji.

Mnogi će reći da je duša restanog svinjska mast, drugi ga niti ne pomišljaju poslužiti na tanjure prije nego ga dobro izmiješaju kuhačom u tavi. Jedna od univerzalnih tajni slasti je u tome da se luk za restani krumpir dobro isprži jer ostane li „živahan“ jelo neće biti toliko ukusno.

U rudeškom restoranu poznatom po rebarcima, otkrili su nam svoju tajnu savršenog restanog krumpira. Njihov trik je u mesnom temeljcu koji daje nevjerojatnu slast tom sirotinjskom jelu.

„Popržite sjeckani luk i dodajte špek narezan na kockice. Potom ulijte goveđi ili pileći temeljac te sjeckani svježi peršin. Zatim se dodaje narezani kuhani krumpir, sve skupa se pomiješa i stavi se u pećnicu, teko toliko da se kratko zapeče i ispari višak tekućine“, kažu majstori roštilja (i krumpira) čiji ćemo savjet iskoristiti prvom prilikom.

Dobro otvorite oči u šumi: Ovo je 5 najskupljih jestivih gljiva na svijetu Najskuplje gljive na svijetu - 3 Najskuplje gljive na svijetu - 1 Najskuplje gljive na svijetu - 5 +1 Najskuplje gljive na svijetu - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju