Savršeni pohani sir ima hrskavi omotač i mekanu unutrašnjost. Da biste postigli ovu kontrastnu teksturu, važno je pridržavati se nekih pravila.

Upotrijebite pravi sir

Sirevi koji se lako rastapaju sjajan su izbor za pohanje. Upotrijebiti možete sve od edamera i gaude do cheddara, pa čak i polutvrdu punomasnu mozzarellu.

Upotrijebite panko krušne mrvice

Želite li hrskav omotač pohanog sira upotrijebite panko krušne mrvice. Riječ je o japanskoj vrsti mrvica koje se pripremaju od bijelog kruha bez kore – unutrašnjost se prerađuje u pahuljice, iste se suše, a potom se dobivaju velike krušne mrvice iznimne hrskavosti.

Sir možete narezati na štapiće, trokute ili kocke pa ispohati Sir možete narezati na štapiće, trokute ili kocke pa ispohati (Foto: Shutterstock)

Dvaput panirajte sir

Manje su šanse da će sir iscuriti iz svog omotača ako ga dvaput panirate u jajima, brašnu i panko krušnim mrvicama. Prvo komad sira uvaljajte u brašno, potom u jaja, a na kraju u krušne mrvice. Sir potom ponovo umočite u jaja, pa potom u mrvice.

Zamrzavanje je važno

Panirani sir stavite u ledenicu da se stvrdne na otprilike 30 minuta i tako spriječite njegovo "curenje" tijekom termičke obrade.

Ne štedite na ulju

U tavu ili lonac stavite dosta biljnog ulja i zagrijte ga na oko 180 Celzijevih stupnjeva. Tek tada ubacite pripremljeni sir u ulje. Pecite ga otprilike dvije do tri minute sa svake strane, odnosno dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite na papir za upijanje masnoće i poslužite po želji. Dobar tek!

Njihovo savršenstvo - pohane sunčanice: Kad vam ljeto da kišu, vi berite gljive Sunčanice - 1 Sunčanice - 2 Sunčanice - 3 +1 Sunčanice - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju