Savršeni pohani sir je onaj koji ima hrskavu koricu i rastopljeno središte. Da biste postigli željenu teksturu važno je upotrijebiti pravi sir, ali i krušne mrvice.
Upotrijebite topive sireve poput edamera, gaude, cheddara ili polutvrdu mozzarellu. Sir, pak, panirajte s panko krušnim mrvicama koje imaju hrskaviju teksturu.
Da biste si olakšali posao i pohanje važno je panirani sir stavite u zamrzivač na barem pola sata prije nego što ga stavite u vruće ulje. Ovaj korak će vam zajamčiti željene rezultate.
Pohani sir sjajan je nadjev za sendvič i lepinju. Poslužiti ga možete kao prilog pečenom krumpiru, kuhanoj riži, pa čak i tjestenini.
Savršeni pohani sir - sastojci:
- 400 g topivog sira po želji
- 150 g panko krušnih mrvica
- 120 g brašna
- 2 velika jaja
- sol po želji
- biljno ulje za prženje
Savršeni pohani sir - priprema:
- U jednu plitku zdjelu stavite brašno, u drugu krušne mrvice koje ste dobro posolili, a u treću izmućena jaja. Narežite sir na kriške debljine oko jedan centimetar. Umočite krišku sira prvo u brašno, zatim u jaje pa u krušne mrvice. Ponovite proces s istom kriškom sira tako da dobijete dvostruki omotač jaja, brašna i mrvica.
- Tako pripremljeni sir stavite na papir za pečenje i prebacite u zamrzivač na barem pola sata, a može i preko noći.
- Kada ste spremni za pečenje sira zagrijte ulje u tavi ili loncu na 180 Celzijevih stupnjeva. Sir izvadite iz ledenice te ga pažljivo stavite u vruće ulje – pecite ga oko dvije do tri minute sa svake strane dok ne dobije hrskavu zlatno-smeđu koricu.
- Poslužite sir odmah s umakom po želji. Dobar tek!
Sir koji svi kupuju u posljednje vrijeme: Ima 12 grama proteina i manje od 100 kalorija u 100 grama