Savršeno pohana riba nije presušena, a hrskavi omotač čvrsto stoji priljubljen uz nju. Ako se pečeno tijesto odvaja od ribe, napravili ste grešku.

Ribu dobro posušite papirnatim ručnikom prije nego što je uvaljate u jaja, brašno i krušne mrvice. Smjesa se neće dobro zalijepiti za ribu ako je površina iste vlažna i ljepljiva. Na ovo treba obraditi pažnju kada čistite svježu ribu, ali i ako planirate ispohati ribu koja je bila prethodno zamrznuta.

Pobrinite se i da ribu kvaliteno prekrijete sastojcima za pohanje – dobro je umočite u jaja, a potom pažljivo prekrijte brašnom i mrvicama sa svih strana ako želite uživati u hrskavom zalogaju.

Da bi spriječili opadanje smjese za pohanje s ribe, neki svjetski chefovi u jaja dodaju i malo običnog žutog senfa. Senf daje ribi blago ljutkast okus, ali i osigurava da brašno i mrvice ostanu zalijepljeni za površinu ribe.

Ribu ste dobro posušili i pažljivo panirali, no tijesto se svejedno odvojilo nakon pečenja? Postoji mogućnost da ste ribu stavili u ulje koje nije bilo dovoljno zagrijano. Da biste spriječili opadanje tijesta, temperatura ulja u koju stavljate paniranu ribu bi trebala biti između 180 i 190 Celzijevih stupnjeva.

Ako niste sigurni je li vam ulje bilo dovoljno vruće, provjerite s kuhinjskim termometrom. Kuhinjski termometar će vam koristiti i ako planirate peći ribu u više tura. Temperatura ulja će varirati od ture do ture, pa svakako upotrijebite termometar da budete sigurni da pečete ribu u pravim uvjetima.

5 grešaka zbog kojih nam pohano meso ispada loše Pohano meso - 3 Pohano meso - 2 Pohano meso - 4 +0 Pohano meso - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju