Amerikanci su doveli pečenje rebra do savršenstva. Od Kansas Cityja do Teksasa gril majstori pomno biraju drvo za dimljenje, začine za suhu i mokru marinadu i roštilj na kojem će pripremiti meso koje je toliko sočno da otpada s kosti i topi se u ustima.

Rebra je moguće dimiti, kuhati, pirjati i peći ili kombinirati više ovih metoda kako biste dobili ukusno meso. Ako nemate specijalna pomagala i sastojke fina rebra možete ispeći i samo u pećnici.

Stručnjaci predlažu da uklonite žilave bijele opne s rebra, dobro začinite meso, a zatim ga podvrgnete termičkoj obradi – na laganoj temperaturi i po nekoliko sati.

Ako pak želite ubrzati proces kuhanja prije nego što stavite rebra u pećnicu – omotajte ih čvrsto u aluminijsku foliju.

Ne samo da toplina i vlaga ne mogu „pobjeći“ iz rebarca tijekom termičke obrade u aluminijskoj foliji što skraćuje vrijeme kuhanja, već i ovaj proces čine meso iznimno mekanim. Pred kraj kuhanja odmotajte foliju i dovršite meso na taj način – da se vrh zapeče i lagano karamelizira, ali ne i izgori.

U marinadi je tajna: Recept za pripremu fantastičnih rebaraca Roštilj Roštilj Roštilj +1 Roštilj

Southern Living tvrdi da je za sočna rebra dovoljno tek 98 minuta termičke obrade. Prvih trideset minuta rebra treba staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva zamotane u aluminijsku foliju.

Potom treba rastvoriti aluminijsku foliju i dodati mokru marinadu mesu – primjerice BBQ umak, pa ju opet dobro zatvoriti i nastaviti peći još 60 minuta.

Na kraju treba rastvoriti foliju, staviti rebra na vrh pećnice (ispod brojlera) i zapeći oko osam minuta da se meso karamelizira. Dobar tek!

Uzalud vam trud: Česta pogreška zbog koje pečeno meso nije dovoljno sočno i ukusno Meso - 1 Meso - 3 Meso - 2 +0 Meso - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju