Hoisin je gust umak od fermentirane paste od soje, čili papričica i zaslađivača. Obično se koristi u kineskoj kuhinji kao glazura za meso ili dodatak za prženje.

Od ovog umaka možete napraviti i finu marinadu za meso, a posebno dobro će se sljubiti sa sočnim pilećim zabacima.

Pomiješajte umak hoisin s umakom od soje, sezamovim uljem te nešto češnjaka i mladog luka te pustite da se piletina u ovoj mješavini marinira barem sat vremena ili preko noći. Ispecite meso i poslužite s prženom rižom i povrćem.

Sastojci za marinirane pileće zabatke:

  • 4 pileća zabatka s kostima
  • 4 žlice umaka hoisin
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 žlica sezamovog ulja

Priprema pilećih zabataka:

  1. Pomiješajte hoisin umak, umak od soje i sezomovo ulje. Naribajte u smjesu češnjak i sitno narežite mladi luk.
  2. Stavite meso u pripremljenu marinadu i pohranite ga u hladnjak na barem sat vremena.
  3. Prebacite meso s marinadom u vatrostalnu posudu za pečenje – meso neka bude pravilno raspoređeno u jednom sloju.
  4. Stavite piletinu peću u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 minuta, odnosno dok se meso termički ne obradi do kraja.
  5. Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!

3 greške koje trebamo izbjegavati kada pečemo piletinu na roštilju Piletina s roštilja Piletina s roštilja - 4 Piletina s roštilja - 5 +4 Piletina s roštilja - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju