Hoisin je gust umak od fermentirane paste od soje, čili papričica i zaslađivača. Obično se koristi u kineskoj kuhinji kao glazura za meso ili dodatak za prženje.
Od ovog umaka možete napraviti i finu marinadu za meso, a posebno dobro će se sljubiti sa sočnim pilećim zabacima.
Pomiješajte umak hoisin s umakom od soje, sezamovim uljem te nešto češnjaka i mladog luka te pustite da se piletina u ovoj mješavini marinira barem sat vremena ili preko noći. Ispecite meso i poslužite s prženom rižom i povrćem.
Sastojci za marinirane pileće zabatke:
- 4 pileća zabatka s kostima
- 4 žlice umaka hoisin
- 2 češnja češnjaka
- 2 mlada luka
- 1 žlica umaka od soje
- 1 žlica sezamovog ulja
Priprema pilećih zabataka:
- Pomiješajte hoisin umak, umak od soje i sezomovo ulje. Naribajte u smjesu češnjak i sitno narežite mladi luk.
- Stavite meso u pripremljenu marinadu i pohranite ga u hladnjak na barem sat vremena.
- Prebacite meso s marinadom u vatrostalnu posudu za pečenje – meso neka bude pravilno raspoređeno u jednom sloju.
- Stavite piletinu peću u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 minuta, odnosno dok se meso termički ne obradi do kraja.
- Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!
3 greške koje trebamo izbjegavati kada pečemo piletinu na roštilju +2