Za sve koji žele probati nešto novo i pripremljeno s mnogo pažnje 50 A Burger&Champagne Bar prava je adresa. Osim burgera, ramena i ostalih kreacija pogodnih za dijeljenje uz čašu šampanjca ili jedan od signature koktela, novost je u ponudi doručak – simpatična, svakodnevna i nepretenciozna jela s potpisom chefa Nikole Markovića.

Za početak dana ljubitelji klasičnog doručka tako mogu odabrati scrambled – kajganu od tri jaja s gorgonzolom dolce DOP posluženu s prženom slaninom i sezonskom salatom na prepečenoj focacci od kiselog tijesta. Za ljubitelje avokada tu je avocado toast – domaći guacamole s jajem mariniranim u soji poslužen na prepečenoj focacci od kiselog tijesta.

Power granola klasična je kombinacija prave domaće granole s grčkim jogurtom i sezonskim voćem, a za one najgladnije tu je smorrebrod – danski sendviči bez poklopca, u varijanti s dimljenim pilećim prsima, kremastom coleslaw salatom, prepečenim sirom halloumi i cherry rajčicama.

"Kod pripreme jela vodim se svojim životnim iskustvom, onim što sam dosad radio i svime što sam probao. Doručak smatram najvažnijim obrokom u danu, a uvođenjem doručka u svakodnevnu ponudu otvorili smo svoja vrata od ranog jutra i dali moderan štih nekim tradicionalnim jelima", objasnio je chef Nikola Marković.

Limitirano jelo i chef's choice jest kremasta burrata servirana na prepečenoj focacciji s pesto-jogurtom i sezonskom salatom.

Bogat izbor doručka osim kave uključuje prirodne sokove i pjenušce, a za sve koji nisu sigurni što popiti uz ukusan obrok osmišljeni su posebni jutarnji kokteli.

Na jelovniku su jela već sparena s najboljim jutarnjim koktelima, pa više ne morate razmišljati što naručiti. Tako na primjer uz avocado toast savršeno pristaje Bloody Mary, kajganu s gorgonzolom i slaninom upotpunit će Bittery Bubbles, a power granolu osvježavajuća Mimosa. U ponudi su još Espresso Martini s domaćim likerom od kave, Campari Spritz, Margarita i drugi.

Gurmanska jutarnja ponuda, na samo nekoliko minuta hoda od glavnoga zagrebačkog trga, dostupna je svaki dan od 8 do 12 sati osim ponedjeljkom, a cijene jela kreću se od 40 do 55 kuna.

Uz doručke 50 A Burger&Champagne Bar ulazi u proljeće i s osvježenim jelovnikom. "Nastojimo stalno uvoditi nove okuse i redovito osvježavamo ponudu pa tako na jelovnik vraćamo bibim memil, upgrade klasične salate, a kao novost moram izdvojiti gyoze sa svinjetinom, sušenom rajčicom, kineskim kupusom, mladim lukom, vlascem i đumbirom", dodao je Nikola.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju